Košarka
SPORTOVI
Košarka
U napad na Cavse

Predsjednik oduševljen: Evo što Bogdanovića čeka u Washingtonu

U razmjeni igrača najbolji hrvatski košarkaš napustio je najgoru momčad NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović nakon dvije i pol sezone je napustio Brooklyn Netse i prešao u Washington Wizardse u sklopu razmjene igrača između ta dva kluba.

Predsjednik Wizardsa Ernie Grunfeld u najavi Bogdanovićeva dolaska u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država naveo je razloge zašto su doveli Bogdanovića.

"Bojan je vrlo dobar šuter i talentirani strijelac, čija nam svestranost daje dodatnu dimenziju u pripremi za produženu sezonu. Dokazani je član početne petorke koji će nam dati i dodatni poticaj s klupe i dati nam dodatnu mogućnost da budemo kreativni s našom postavom."

Bogdanovića je 2011. godine izabrao Miami Heat kao ukupno 31. pick na draftu, a u Netsima je završio u trostrukoj zamjeni u kojoj su osim Miamija sudjelovali i Minnesota Timberwolvesi.

Dočekao odlazak iz katastrofalnih Netsa

Odigrao je za Brooklyn ukupno 212 utakmica, u početnoj petorci je bio 121 put te je u prosjeku ubacivao 11.2 koševa uz 3.1 skok i 1.2 asistencije. Iz igre je imao 44 posto šuta, za tricu 36.6 posto, a slobodna bacanja je gađao s 84.7 posto uspješnosti.

U ovoj sezoni je odigrao 55 utakmica i samo u jednoj nije bio starter. Prosječno je postizao 14.2 poena uz 3.6 skokova i 1.6 asistenciju. Na 44 utakmice je postigao dvoznamenkast broj koševa, a na njih 12 je uspio postići 20 ili više.

Bogdanović je s Netsima samo u prvoj sezoni uspio izboriti mjesto u doigravanju, a Brooklyn je u prvom krugu izbacila Atlanta. Sada ponovno dolazi u momčad koja s učinkom 34-21 čvrsto drži 3. mjesto u Istočnoj konferenciji iz ekipe koja jedina u ovoj sezoni još nije uspjela sakupiti dvoznamenkasti broj pobjeda (9-47).

Namijenili mu ulogu šestog igrača

Bogdanović dolazi u čvrsto ustrojenu momčad u kojoj igrom dirigira razigravač John Wall (10.6 asistencija), ujedno i prvi strijelac momčadi (22.8 koševa po utakmici).

Glavnu šutersku ulogu ima Bradley Beal (22.2 koša). U vanjskoj liniji je stalni član početne petorke i 23-godišnji Otto Porter (14.6 koševa) na poziciji krilnog igrača. Bojanova napadačka raznovrsnost će treneru Scottu Brooksu dati mogućnost da ga koristi kao alternativu za Portera i Beala, a za minute će se boriti i s 21-godišnjim Kellyjem Oubreom.

Prema svemu sudeći, 27-godišnji hrvatski reprezentativac će se u Washingtonu morati prilagoditi na ulogu šestog igrača, koji bi trebao biti u stalnoj rotaciji i dati dodatni poticaj momčadi koja će zasigurno biti među onih osam u Istočnoj konferenciji koje će se, nakon 82 utakmice regularne sezone, u doigravanju nastaviti boriti za naslov NBA prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider