Košarka
SPORTOVI
Košarka
Napokon trade

Bojan Bogdanović novi igrač Washington Wizardsa!

Došao je kraj špekulacijama oko novog NBA kluba najboljeg hrvatskog košarkaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović novi je igrač Washington Wizardsa, a o njegovom mogućem tradeu bilo je govora u košarkaškom podcastu GOL.hr-a Triple-double.

Popularni Babo dolazi iz Brooklyn Netsa u Washington, a skupa s njim i Chris McCullough, 22-godišnje visoko krilo.

U zamjenu su Netsi dobili Andrewa Nicholsona, Marcusa Thorntona i izbor prve runde na ovogodišnjem draftu.

Očekuju veliki doprinos s klupe

Na službenom blogu Washington Wizardsa iznesena su očekivanja koja klub ima od Bogdanovića.

"Imao je šut za tri poena 39.4 posto, a osim što može pogađati izvana, može igrati leđima okrenut košu protiv nižih igrača. Nema sumnje da će Bogdanović biti ispomoć za klupu Wizardsa u ofenzivnom dijelu. Po tome je Washington tek 29. klub u NBA ligi, s prosjekom od 23.4 poena koliko ubacuju igrači s klupe. Njemu je ovo treća sezona u NBA ligi i sigurno će moći rasteretiti Johna Walla, Bradleyja Beala i Otta Portera. Može igrati na pozicijama dva i tri i kao takav će se uklopiti u momčad Wizardsa koja je prepuna svestranih igrača."

U redovima katastrofalnih Netsa Bogdanović je ove sezone u prosjeku igrao 27 minuta tijekom kojih je u prosjeku ubacivao 14.2 poena, uz 3.6 skokova i 1.6 asistencija po utakmici.

Bogdanović tako odlazi iz uvjerljivo najlošije momčadi cijele NBA lige u redove Wizardsa koji su treći na Istoku i gotovo sigurno će igrati u play-offu. Pitanje je samo s koje pozicije...

Debitantski nastup u novoj momčadi Bogdanović će imati u noći s petka na subotu kada Washington gostuje kod Philadelphia 76ersa i Darija Šarića. Bit će to veliki obračun dvojice najboljih hrvatskih košarkaša, a Washington nakon toga igra dvije utakmice kod kuće - prvo protiv Utah Jazza, a onda im stižu Golden State Warriorsi.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider