Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zanima ih samo naslov

Nedostaje im pola petorke, a izgledaju moćno: S njima otvaramo Eurobasket

Izbornik španjolske košarkaške reprezentacije Juan Antonio Orenga objavio je popis igrača s kojima će krenuti u obranu naslova na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Sloveniji (4. - 22. rujna)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već od ranije je bilo poznato da će Španjolci biti značajno oslabljeni zbog izostanaka Paua Gasola, Juana Carlosa Navarra, Sergea Ibake i Felipea Reyesa. No, Orengin je popis i dalje impresivan s igračima poput Marca Gasola, Rudyja Fernandeza, Rickyja Rubija ili Josea Manuela Calderona. Spomenimo da na Eurobasketu neće biti ni Nikole Mirotića iz Real Madrida, a najveće je iznenađenje na listi centar Estudiantesa German Gabriel.

Španjolska, koja je osvojila naslove na posljednja dva europska prvenstva, na ovogodišnjem će natjecanju igrati u skupini C zajedno s Hrvatskom, domaćinom Slovenijom, te Poljskom, Češkom i Gruzijom. (TS)

Španjolska reprezentacija za Eurobasket u Sloveniji:

Playmakeri: Jose Manuel Calderon (Dallas Mavericks), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Sergio Rodriguez (Real Madrid)

Bekovi/krila: Sergio Llull (Real Madrid), Rudy Fernandez (Real Madrid), Alex Mumbru (Bilbao), Fernando San Emeterio (Baskonia), Victor Claver (Portland Trail Blazers)

Centri: German Gabriel (Estudiantes), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Pablo Aguilar (Valencia), Xavi Rey (Gran Canaria)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider