Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vjerujete li im?

NBA zvijezda odgovorila na optužbe iz Srbije oko namještanja

Španjolski košarkaši doživjeli su novi, treći poraz na Eurobasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije produžetka bolja je od njih bila Italija koja je tako na kraju skupine F zauzela treće mjesto, dok su Španjolci četvrti. Dosta se poslije njihovog ogleda pisalo o tome da je Španjolska namjerno izgubila utakmicu, jer je procijenila da će u četvrtfinalu lakše na kraj izaći sa Srbijom (s kojom i igra) nego li s Litvom.

>> Poznati parovi četvrtfinala: Srbi optužuju Španjolce za namještaljku!

>> Bodanović i Tomić ispred NBA zvijezda Parkera i Gasola

Sjajni španjolski razigravač Ricky Rubio, koji je usput rečeno potpuno izvan forme, je, pak, odbacio takve insinuacije.

''Ne, nismo kalkulirali i nismo birali suparnika. Jednostavno smo izgubili. Igrali smo dobro, ali ne svih četrdeset minuta. Talijani su iskoristili svoju šansu i pobijedili'', rekao je košarkaš Minnesote i dodao:

''Sjećam se Svjetskog prvenstva 2010. godine i četvrtfinala kada nas je pobijedila trica Teodosića. Njega tu nema, ali Srbija je mlada momčad vođena fantastičnim izbornikom. Bit će teško'', najavio je taj ogled Rubio.

Španjolska košarkaška reprezentacija znala je ranije kalkulirati i tankirati određene utakmice, pa je dovoljno sjetiti se posljednjih Olimpijskih igara u Londonu kada je upisan poraz od Brazila samo kako bi se izbjeglo igranje protiv Sjedinjenih Država sve do finala. Tako je i bilo, Španjolska i SAD su na kraju igrali utakmicu za zlato.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider