Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drama u završnici

Poznati parovi četvrtfinala: Srbi optužuju Španjolce za namještaljku!

I druga utakmica 3. kola F skupine na Eurobasketu u Sloveniji donijela je odluku tek u dodatnom vremenu. Italija je u dvorani Stožice u produžetku pobijedila Španjolsku 86-81…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u prvoj utakmici dana Hrvatska svladala Grčku 92-88 nakon dva produžetka, niti drugi ogled nije riješen u osnovnih 40 minuta igre.

>> NBA zvijezda odgovorila na optužbe iz Srbije oko namještanja

>> Bodanović i Tomić ispred NBA zvijezda Parkera i Gasola

>> HRVATSKA pobijedila i Grke: Kakva drama u produžecima!

Italija i Španjolska igrale su za 3. mjesto u skupini. Bio je to ogled s rezultatskim preokretima. Talijani su bolje otvorili dvoboj i dobili prvu četvrtinu s 24-12, ali su u drugoj bolji bili Španjolci s 12 poena razlike, pa je na poluvremenu bilo 37-37.

Španjolci su vodili većim dijelom nastavka, a u zadnjoj četvrtini imali su i 15 koševa prednosti, 60-45. Pet minuta prije kraja se činilo da Španjolci sigurno kontroliraju utakmicu, vodili su 66-53, ali se Italija serijom 11-0 vratila u utakmicu.

Španjolska je svejedno imala sve u svojim rukama. Međutim, pri vodstvu 70-68, Sergio Rodriguez je promašio oba slobodna bacanja, a Luigi Datome je sekundu prije kraja nakon prodora pogodio od ploče za produžetak. U dodatnom vremenu je Italija pobjegla na 80-72 i prelomila susret.

Alessandro Gentile s 25 koševa i Marco Belinelli sa 16 bili su najbolji strijelci kod Italije, dok je u poraženoj vrsti daleko najbolji bio Marc Gasol s 32 poena i 10 skokova.

Hrvatska igra četvrtfinale u četvrtak

Srpski mediji osuli su paljbu po španjolskim košarkašima. Spekuliraju kako su Španjolci namjerno pustili Talijanima da bi u četvrtfinalu igrali sa Srbijom.

Kako god, sada su poznati svi parovi četvrtfinala u kojem se u srijedu sastaju Srbija i Španjolska te Slovenija i Francuska (pobjednici će međusobno igrati u polufinalu), a dan kasnije Hrvatska i Ukrajina, odnosno Litva i Italija.

U posljednjoj utakmici 3. kola F skupine na Eurobasketu u Sloveniji, koja zapravo o ničemu nije odlučivala, reprezentacija Finske pobijedila je domaću reprezentaciju 92-76.

Božo Maljković igrao je utakmicu sa svih 12 igrača. Najmanje je igrao najbolji slovenski igrač Goran Dragič, samo 5 minuta.

''Utakmica je bila katastrofalna. Naša obrana je bila kao švicarski sir'', opisao je igru svoje selekcije Domen Lorbek.

Eurobasket, skupina F, 3. kolo:

Hrvatska – Grčka 92-88 (dva produžetka)

Italija – Španjolska 86-81 (produžetak)

Finska – Slovenija 92-76

Redoslijed: 1. Hrvatska 4-1, 2. Slovenija 3-2, 3. Italija 3-2, 4. Španjolska 2-3, 5. Finska 2-3, 6. Grčka 1-4

Parovi četvrtfinala:

Srijeda, 18. rujna:

Srbija – Španjolska

Slovenija – Francuska

Četvrtak, 19. rujna:

HRVATSKA – Ukrajina

Litva - Italija

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider