Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kum Tuškanca

NBA zvijezda fascinirana Draženom i Tonijem: To je čudesno!

Jedna od najvećih NBA zvijezda Derrick Rose posjetio je Zagreb...

Sjajni košarkaš obišao je muzej Dražena Petrovića i ostao fasciniran njegovim postavom. U razgovoru za Novu TV govorio je o Draženovu naslijeđu, Toniju Kukoču te velikom NBA finalu Miamija i San Antonija.

>> NBA zvijezda u društvu hrvatske ljepotice: Otvorili teren na Tuškancu!

>> Rose oduševljen: 'Dražena nisam gledao, ali mi je Kukoč dao najbolji savjet'

24-ogodišnji playmaker Chicago Bullsa, NBA zvijezda najfinijeg sjaja, zagrebački dan počeo je na posebnom mjestu. U društvu Biserke Petrović obišao je Draženov muzej i izbliza se upoznao s karijerom čovjeka koji je NBA ligu, kad se Rose tek rodio, otvorio europskim košarkašima. Na poklon je dobio Draženov dres, a gospođi Petrović poklonio svoj.

"Puno sam čuo o Draženu od svog mentora i agenta BJ Armstronga. Pričao mi je mnogo o njemu, o tome kako je bio odličan šuter, sjajan natjecatelj. Ali, doći ovdje i vidjeti muzej, sve nagrade koje je osvojio, sve što je postigao, to je čudesno. Naslijeđe koje je ostavio iza sebe je doista za pamćenje", kazao je Rose.

Biranim riječima Rose je govorio o još jednoj hrvatskoj košarkaškoj legendi - Toniju Kukoču.
"Toni je bio sjajan igrač. I sjajna osoba. Voljena, duhovita. Sad ga najviše zanima golf, ali drago mi je da nekad zaigra i košarku. Kad god se pojavi uvijek je veselje, dobra atmosfera."

A kao čovjek čija je košarkaška čarolija godinama bila svakodnevica NBA parketa, često ima i pravi savjet.
"Posljednji put kad sam ga vidio dao mi je savjet u vezi koljena. Rekao mi je da uzmem vremena koliko treba, prošao je sve to i sam imao ozljede. Rekao mi je da će NBA biti tu gdje je sa mnom ili bez mene, te da uzmem sezonu pauze i vratim se još jači."

Nakon sezone pauze Derrick Rose - najmlađi MVP sezone u NBA povijesti - spreman je na povratak.

"Sigurno ću se vratiti sljedeće sezone. Jako mi fali košarka, ne mogu dočekati da ponovno igram. Izvan terena sam dugo vremena, ovo mi je najduži period bez košarke. Bila mi je ovo prva velika ozljeda, ali siguran sam da ću biti dobro kad ponovno izađem na parket."

Bullsi bez njega ove sezone nisu mogli ugroziti Miami. LeBron i prijatelji u ludom su finalu pobijedili San Antonio, a šesta utakmica danima je bila glavna tema u svijetu sporta. Jesu li Spursi trebali raditi prekršaj u zadnjem napadu?

"Svi o tome imaju mišljenje. Znam da sam ja bio trener, vjerojatno ne bih radio prekršaj. Pogodio je sretan šut. Postoje momčadi koje bi radile prekršaj i mislim da je to pametniji način, ali svatko ima svoje mišljenje o tome. Oni su odigrali kako su odigrali, Ray Allen je pogodio ludu tricu i odveo ih u produžetke. Bila je to zabavna, sjajna utakmica. I odlična finalna serija."

Baš kakva bi trebala biti i sljedeća NBA sezona. S Derrickom Roseom, kumom obnovljenog igrališta na Tuškancu, u jednoj od glavnih uloga.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider