Košarka
SPORTOVI
Košarka
Spurski vratili 'break'

San Antonio slavio u Oklahomi: Sjajna partija Kawhija Leonarda

San Antonio Spurs je u trećoj utakmici polufinala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige svladao Oklahoma City Thunder sa 100-96.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši San Antonio Spursa u trećoj su utakmici polufinala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige kao gosti svladali Oklahoma City Thunder sa 100-96 i tako poveli sa 2-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede, dok su Cleveland Cavaliersi u polufinalu Istoka poveli sa 3-0 protiv Atlanta Hawksa svladavši ih na njihovom terenu sa 121-108.

Susret u Oklahoma Cityju obilovao je preokretima, poglavito u četvrtoj četvrtini, a na kraju se ključnim pokazao skok u napadu Kawhija Leonarda 25 sekundi prije kraja pri vodstvu Spursa 96-94. Leonard je uspio pod suparničkim obručem pokupiti odbijanac nakon promašaja LaMarcusa Aldridgea, te proslijediti loptu do Tonyja Parkera kojega su domaći igrači potom morali zaustaviti prekršajem. Parker je pogodio oba slobodna bacanja za 98-94, Dion Waiters je ubačajem 4.8 sekundi prije kraja vratio nadu Thunderu, ali zatim je i Leonard ubacio oba slobodna bacanja i onemogućio bilo kakav povratak domaćih.

Gosti iz San Antonija bolje su otvorili dvoboj, te u drugoj četvrtini imali i 15 koševa razlike (35-20). Domaći su se ipak uspjeli vratiti u dvoboj, te tricama Sergea Ibake i Russella Westbrooka čak i povesti 83-79 šest i pol minuta prije kraja. No, uslijedila je serija Spursa 12-2 kojom su 3:19 minuta prije isteka vremena gosti stigli do vodstva 91-85. Iako je Oklahoma u završnici stigla na dva razlike, novog preokreta nije bilo.

Izvanredan je u dresu San Antonija ponovno bio Leonard sa 31 košem i 11 skokova, Aldridge je dodao 24 ubačaja uz 8 skokova, a u drugom poluvremenu pridružio im se i Parker koji je susret završio sa 19 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Kod domaćih najefikasniji je bio Westbrook sa 31 košem, ali uz loš šut iz igre 10-31, a tomu je pridodao i 9 skokova, te 8 asistencija. Kevin Durant je dodao 26 pogodaka uz mnogo bolji šut od 10-18.

Ovom pobjedom Spursi su vratili "break" koji je Thunder ostvario u drugoj utakmici kontroverznom 98-97 pobjedom u San Antoniju.

Četvrta utakmica ovih suparnika na rasporedu je u nedjelju u Oklahoma Cityju.

Također u nedjelju svoj četvrti dvoboj igrat će Cleveland Cavaliersi i Atlanta Hawksi, a prošlogodišnji finalisti imat će priliku zaključiti seriju nakon što su u petak slavili u Atlanti sa 121-108 i poveli sa 3-0. Cavsi su do još jedne pobjede protiv Hawksa ponovno stigli zahvaljujući sjajnom šutu za tricu, pogodili su 21 od 39 pokušaja izvan linije od 7.24 metara, a prednjačio je igrač s klupe Channing Frye sa šutom 7-9 za tri poena.

Hawksi su odličnom igrom u drugoj četvrtini na krilima Kylea Korvera preuzeli kontrolu rezultata, te ju držali sve do osam minuta prije kraja kada su vodili sa 103-99. Tada su Cavsi napravili seriju 14-1 i tri i pol minute prije kraja stigli do prednosti od 113-104 koju više nisu ispuštali.

Frye je s ukupno 27 koševa predvodio strijelce Cavsa, LeBron James je dodao 24 ubačaja uz 13 skokova i 8 asistencija, 24 je ubacio i Kyrie Irving, a 21 uz 15 skokova je dodao Kevin Love. Kod Hawksa najefikasniji su bili Al Horford sa 24 pogotka i Jeff Teague sa 19 poena i 14 asistencija.

Cleveland i Atlanta susreli su se u doigravanju i prošle godine kada su Cavsi u finalu Istoka bili uspješniji sa 4-0, a vrlo blizu tome da "pometu" Hawkse su i ove godine u konferencijskom polufinalu. 

REZULTATI:

ISTOČNA KONFERENCIJA,

Atlanta - Cleveland 108-121

(Cleveland vodi 3-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA,

Oklahoma City - San Antonio 96-100

(San Antonio vodi 2-1)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider