Košarka
SPORTOVI
Košarka
Irving najbolji kod Clevelanda

VIDEO Cavsi se pridružili Spursima u polufinalu, Boston nakon drame izjednačio seriju

San Antonio Spursi i Cleveland Cavaliersi su osigurali plasman u polufinale konferencija nakon sinoćnjih pobjeda nad Memphis Grizzliesima i Detroit Pistonsima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston Celticsi su se izjednačili s Atlanta Hawksima u seriji nakon pobjede od 104-95, a Golden State Warriors su poveli u seriji protiv Houston Rocketsa također nakon sinoćnjeg slavlja kojeg je zasjednila ozljeda Stephena Curryja.

San Antonio Spurs su se lako plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije pobijedivši u seriji Memphis Grizzliese s 4-0. Sinoć su Spursi bili bolji sa 116-95. Kawhi Leonard je za pobjedu zabio 21 koš, LaMarcus Aldridge 15 uz 10 skokova, Tony Parker je ubacio 16, a David West 11. San Antonio sada čeka boljeg iz ogleda između Oklahoma Cityja i Dallas Mavericksa a u toj seriji vodi Thunder s 3-1.
Najučinkovitiji kod Grizzliesa bio je Lance Stephenson sa 26 koševa, dok su Zach Randolph i Matt Barnes ubacili svaki po 15.

Plasman u polufinale doigravanja Istočne konferencije osigurali su i Cleveland Cavaliersi koji su u seriji također sa 4-0 eliminirali Detroit Pistonse. Cleveland je sinoć sa 100-98 pobijedio Detroit, a Kyrie Irving je zabio 31 koš. LeBron James je dodao 22 koša uz 11 skokova. U polufinalu će Cleveland igrati protiv pobjednika iz serije Boston- Atlanta.

Detroit je cijelu utakmicu bio blizu Clevelanda, ali su Cavaliersi imali puno više snage i iskustva kojeg su pokazali u zadnjoj četvrtini. Nakon što je Detroit smanjio vostvo Clevelanda od devet koševa 97-96 1:08 minuta do kraja nakon trice Kentaviousa Caldwell-Popea, Irving je zabio tricu za Cavalierse 42,6 sekunde prije kraja. Pistonsov Reggie Jackson je smanjio prednost Clevelanda na 100-98 zakucavanjem 32,8 skunde do kraja, ali je Detroit propustio priliku da izjednači ili čak zabije za pobjedu jer je Jackson promašio tricu kada je sviran kraj.

Boston Celticsi su se sinoć u četvrtoj utakmici doigravanja Istočne konferencije sa 104-95 nakon produžetka pobijedili Atlanta Hawkse i izjednačili se u seriji na četiri pobjede na 2-2. Peta utakmcia se igra u Atlanti u utorak.

Marcus Smart je za Boston zabio 20 koševa, ugrabio osam skokova i upisao pet asisetncija, ali je sjajno odigrao obranu na najboljem igraču Atlante Paulu Millsapu koji je utakmicu završio sa 45 koševa. Celtics su u trećoj četvrtini zaostajali 16 koševa. Millsap je u zadnjih pet i pol minuta regularnog dijela i u cijelom produžetku zabio samo dva koša. Smart je u zadnjoj četvrtini zabio 11 koševa zaredom za Cerlticse. Boston nije ni jednom zaostajao u produžetku. Amir Johnson je zabio prvih pet koševa za Boston u produžetku, a Isaiah Thomas, koji je bio najučinkovitiji u Bostonu sa 28 poena, zabio je tricu 30 sekundi prije kraja zaključivši tako rezultat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider