Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ima iznenađenja

NBA play-off krenuo ludo: Slavio samo jedan domaćin!

S četiri je utakmice otvoreno ovogodišnje doigravanje najjače košarkaške lige svijeta (NBA), a u prvoj večeri smo već vidjeli tri "breaka" gostujućih momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još u subotu navečer prvi je do pobjede u gostima stigao Brooklyn, koji je s 94-87 slavio kod Toronto Raptorsa. Nakon Netsa do iznimno su velike pobjede u gostima stigli košarkaši Golden State Warriorsa, koji su sa 109-105 bili bolji od Los Angeles Clippersa, treće momčadi Zapadne konferencije u regularnoj sezoni.

Uoči početka susreta gotovo nitko nije davao prevelike šanse nepredvidljivim Warriorsima, a nakon uvodne četiri minute susreta i te su manje šanse bile dodatno smanjenje. Naime, Clippersi su otvorili seriju vodstvo 12-1, no Golden State je imao odgovor.

''Znali smo da nas to očekuje. Košarka na najvišoj razini s naelektriziranom publikom od prve sekunde. Samo je bilo pitanje da uhvatimo ritam'', rekao je trener gostiju Mark Jackson.

Warriorsi bi uhvatili zaostatak već do kraja prve dionice da nije bilo Jamala Crawforda i njegove trice sa zvukom sirene s pola terena. Clippersi su na prvi predah otišli s +5, no istom su mjerom uzvratili košarkaši Golden Statea u narednih 12 minuta.

Ključnim se za pobjednika u kompletnom susretu pokazala treća četvrtina, u kojoj su gosti ubacili 35 koševa, te poveli s 8 poena razlike uoči posljednje četvrtine. Imao je Golden State i 11 koševa razlike u jednom trenutku, no Clippersi su se na krilima Chrisa Paula vratili, pa čak i poveli sa 103-102 u završnici utakmice. No Harrison Barnes je u idućem napadu tricom vratio prednost gostima, nakon koje se više nisu osvrtali za šokiranim Clippersima. Utakmica je nakon toga riješena nervoznim izvođenjem slobodnih bacanja, u kojem su se gosti snašli za nijansu bolje.

Loša vijest za momčad iz Los Angelesa bilo je rano izbacivanje Blakea Griffina iz igre (šest osobnih pogrešaka), što je u završnici utakmice omogućilo gostima lakše dolaženje do koševa iz reketa. Do izražaja je u toj situaciji došao krilni centar David Lee koji je upisao 20 poena i 13 skokova. Najefikasniji Warriors bio je Klay Thompson, koji je ubacio 22 poena, dok je njegov "Splash Brother" Stephen Curry pridodao 15 uz 7 asistencija.

Kod domaćina je Chris Paul upisao 28 koševa i osam asistencija, dok je J. J. Redick pridodao 22 poena. Slab je dan imao Crawford koji je pogodio dvije od 11 lopti iz igre, te je susret završio s devet koševa.
Iduća utakmica igra se već u ponedjeljak, također u Staples Centeru.

Veliki problemi iz regularnog dijela sezone ostali su prisutni kod momčadi Indiana Pacersa i u doigravanju. Prvoplasirana momčad Istoka prokockala je u prvoj utakmici prednost domaćeg parketa u srazu protiv Atlanta Hawksa. Gosti su sjajnom igrom u napadu slavili sa 101-93.

Nakon prve dvije četvrtine rezultat je bio u potpunosti izjednačen, a onda je stiglo trećih 12 minuta u kojima je Atlanta nadigrala domaćina rezultatom 30-16. Minus od 14 poena nije bio nadoknadiv za indisponirane Pacerse, koji su izgledali stravično loše u tom prvom ogledu.

Jeff Teague odigrao je sjajan susret koji je okončao s 28 poena, tri skoka i pet asistencija, a odličan je bio i Paul Millsap s 25 koševa i osam skokova. Kod blijedih Pacersa najbolji je bio Paul George s 24 ubačaja, 10 skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Druga utakmica na rasporedu je u utorak, također u Indianapolisu.

Oklahoma City Thunder jedina je momčad koja je uspjela obraniti prednost domaćeg parketa u subotu navečer. Thunder je sa 100-86 nadigrao Memphis Grizzliese, no moglo je biti puno kompliciranije da su gosti od prve minute zaigrali kao što jesu u drugom poluvremenu. Naime, Oklahoma City je nakon prve 24 minute igre vodio s 22 poena razlike (56-34), a onda je Memphis dobio treću četvrtinu s 31-13!

Nakon malo više od dvije minute igre u posljednjoj dionici ponajbolji igrač Memphisa Zach Randolph zaradio je petu osobnu pogrešku zbog koje je morao na kraći predah. Memphis je u tom trenutku gubio s pet poena razlike, a kada se Z-Bo vratio bilo je već 10. Kevin Durant dokrajčio je goste snažnom završnicom, a susret je okončao s 33 poena, osam skokova i sedam asistencija. Russell Westbrook je pridodao 23 koša, 10 skokova i pet asistencija, dok je Serge Ibaka sudjelovao sa 17 koševa, devet skokova i četiri blokade!

Druga utakmica igra se u ponedjeljak u ovoj istoj dvorani u Oklahomi.(TS)

NBA doigravanje, prvi krug, 1. utakmice:

Istok
Indiana Pacers – Atlanta Hawks 93-101 (George 24k, 10s, 5a, Stephenson 19k, 7s / Teague 28k, 3s, 5a, Millsap 25k, 8s)

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 87-94 (Lowry 22k, 7s, 8a, Vasquez 18k, 4s, 8a, Valančiunas 17k, 18s / Williams 24k, 3a, Johnson 24k, 8s, 4a, Pierce 15k, 4s, 4a)

Zapad

LA Clippers – Golden State Warriors 105-109 (Paul 28k, 7s, 8a, Redick 22k, Jordan 11k, 14s / Thompson 22k, 7s, 5a, Lee 20k, 13s)

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 100-86 (Durant 33k, 8s, 7a, Westbrook 23k, 10s, 5a / Randolph 21k, 11s, Conley 16k, 11a)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider