Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika prilika za Magic

VIDEO Bogdanović i Hezonja vrlo dobri, izgubili i Orlando i Netsi

Hrvatski košarkaši Mario Hezonja i Bojan Bogdanović ostvarili su dobre učinke u povjerenim im minutama na parketu u NBA susretima igranim u srijedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni Brooklyn Netsi ni Orlando Magic nisu uspjeli pobijediti na domaćem terenu - Orlando Magic je izgubio od San Antonio Spursa sa 96-98 uz 12 koševa Hezonje, a Brooklyn Netsi su poklekli protiv Memphis Grizzliesa sa 90-109 uz 11 poena Bogdanovića.

Orlando je imao veliku priliku pobijediti San Antonio, početkom četvrte četvrtine vodio je sa 14 razlike (81-67), ali tada je sastav iz Teksasa pojačao igru u obrani, te uz nekoliko pogođenih dalekometnih šutova stigao do prednosti u završnici.

Pobjednički koš za Spurse postigao je Kawhi Leonard pogodivši šut sa šest metara sekundu prije kraja za konačnih 96-98. Iako domaći sastav više nije imao time-outova, u preostalom vremenu je Elfrid Peyton promašio zicer za produžetak.

Evan Fournier uputio je dodavanje preko čitavog terena koje je Peyton uhvatio sam pod obrčem Spursa, ali potom nije uspio položiti loptu kroz mrežicu.

Do nove, 45. ovosezonske pobjede Spurse su predvodili Leonard sa 29 ubačaja i LaMarcus Aldridge sa 21 pogotkom, dok su najučinkovitiji kod Magica bili Fournier sa 28 poena i Nikola Vučević sa 20 koševa i 13 skokova.

Mario Hezonja je na parketu proveo 14:33 minuta, a za 12 koševa šutirao je 2-2 za dva, 2-4 za tricu i 2-2 s linije slobodnih bacanja. Usto je upisao i jednu asistenciju.

Dvoboj Brooklyna i Memphisa bio je riješen u trećoj četvrtini koju su gosti dobili sa 39-18 i stigli do čak 26 razlike uoči posljednjih 12 minuta. Mike Conley je postigao 20 poena za Grizzliese, a Brook Lopez je imao isti učinak kod Netsa. Bojan Bogdanović je do 11 poena stigao za 16:23 minuta uz šut za dva 0-2, tricu 3-4, a pogodio je oba slobodna bacanja i sakupio dva skoka.

Damjan Rudež nije sudjelovao u 117-112 domaćoj pobjedi Minnesota Timberwolvesa protiv vodeće momčadi skupine Atlantic i drugog sastava Istočne konferencije Toronto Raptorsa.

Gosti iz Kanade u prvom su poluvremenu izgradili 18 koševa prednosti, ali su domaći sjajnom igrom u drugom poluvremenu uspjeli ostvariti preokret. Briljirao je Karl-Anthony Towns sa 35 koševa i 11 skokova, dok je DeMar DeRozan ubacio 35 za Toronto.

Prošlogodišnji finalisti Cleveland Cavaliersi učvrstili su se na vrhu Istoka 120-111 pobjedom protiv Los Angeles Lakersa. Sjajne partije pružili su Kyrie Irving sa 35 ubačaja i LeBron James sa 29 poena i 11 asistencija, ali Cavse je zasigurno zabrinula nova ozljeda lijevog ramena Kevina Lovea zbog koje je napustio susret krajem prvog poluvremena. Kod Lakersa najefikasniji su bili Louis Williams sa 28 i Jordan Clarkson sa 22 pogotka.

Sjajnu utakmicu u Bostonu odigrali su domaći Celticsi i Los Angeles Clippersi, a uspješniji su sa 139-134 nakon produžetka bili domaćini. Bio je to obračun dva izvrsna razigravača, Isaiaha Thomasa (36 koševa, 11 asistencija) s jedne i Chrisa Paula (35 koševa, 13 asistencija) s druge strane, a u ključnim trenucima uspješniji je bio Thomas koji je pogodio za 122-122 pet sekundi prije kraja četvrte četvrtine.

Paul je potom imao priliku donijeti pobjedu Clippersima, ali je promašio pa se igralo dodatnih pet minuta. U produžetku se u junaka prometnuo Evan Turner koji je sedam od svojih ukupno 14 koševa ubacio upravo u produžetku, dok je posljednju priliku za Clipperse propustio Jamal Crawford koji je 10 sekundi prije kraja promašio tricu kod rezultata 137-134. Potom je Jonas Jerebko s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Celticsa.

Momčad kojoj je nasušno potrebna stanka su Chicago Bullsi koji su pretrpjeli četvrti poraz u nizu izgubivši na svom terenu od Atlanta Hawksa s visokih 90-113. Kod gostiju čak je osam igrača postiglo dvoznamenkast broj koševa, najviše 18 Dennis Scroeder, dok je španjolski veteran Pau Gasol sa 20 poena i 10 skokova bio daleko najbolji kod domaćih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider