Košarka
SPORTOVI
Košarka
raptorsi prijete cavsima

VIDEO Neuništivi Spursi ne popuštaju u svom 'dvorištu'

Serija San Antonio Spursa na domaćem parketu i dalje traje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugoplasirana momčad Zapadne konferencije i čitave NBA lige, košarkaši San Antonio Spursa zadržali su stopostotni učinak na vlastitom parketu ove sezone i nakon 31. utakmice zahvaljujući 109-101 pobjedi protiv Chicago Bullsa.

Spursi su ove sezone na najboljem putu da ostvare najbolji rezultat u ligaškom dijelu sezone u klupskoj povijesti (dosadašnji rekord im je 63-19 iz sezone 2005/06.), nakon 65 utakmica su na omjeru pobjeda i poraza 55-10, u svom AT&T Centeru su nepobjedivi, ali ipak osjetno zaostaju za aktualnim prvacima Golden State Warriorsima, koji su s omjerom 57-6 na najboljem putu ostvariti najbolji omjer u 70-godišnjoj povijesti lige.

Protiv Bullsa Spurse je do nove domaće pobjede, 40. zaredom kada se pridodaju i prošlosezonski rezultati, predvodio sjajni trojac Kawhi Leonard sa 29 koševa, LaMarcus Aldridge sa 26 ubačaja i 10 skokova, te Tony Parker sa 20 poena i 12 asistencija.

Oslabljeni Bullsi, koji su u San Antoniju bili bez ozlijeđenih Jimmyja Butlera i Joakima Noaha, šest minuta prije kraja bili su na samo šest poena zaostatka (90-84), no nisu imali snage za preokret usprkos trojici igrača sa 20 ili više koševa, Pau Gasolu (21, 12 skokova), Derricku Roseu (21) i E'Twaunu Mooreu (20).

Ovim porazom Bullsi su pali na omjer 32-31, te zauzimaju deveto mjesto u Istočnoj konferenciji s pobjedom manje od osmih Detroit Pistonsa (33-31), koji drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje.

Staples Center u Los Angelesu sinoć je bio poprište posljednjeg okršaja velikana Kobea Bryanta i LeBrona Jamesa, a iako je Bryant postigao više poena (26-24) pobijedili su Cavaliersi iz Clevelanda koji su nadigrali domaće Lakerse sa 120-108. James je uz sebe imao i sjajnog Kyriea Irvinga, koji je ubacio 26 koševa za pobjednike, dok je Bryantov najučinkovitiji suigrač bio mladi D'Angelo Russell sa 24 poena. Cavsi su ovom pobjedom stigli na omjer 46-18 i zadržali dvije i pol utakmice prednosti na vrhu redoslijeda Istoka ispred drugih Toronto Raptorsa, dok su Lakersi uvjerljivo posljednji na Zapadu sa 14-52.

Toronto Raptorsi učvrstili su se na drugom mjestu Istoka 104-96 pobjedom protiv Atlanta Hawksa. Odličan je u novoj domaćoj pobjedi jedine kanadske momčadi u NBA bio DeMar DeRozan sa 30 poena, dok je strijelce Hawksa predvodio Al Horford sa 20 ubačaja. Toronto je na vrhu skupine Atlantic sa 43-20, dok je Atlanta sada pala na treće mjesto Southeasta i šesto mjesto Istoka sa 36-29.

Denver Nuggetsi (27-38) osnažili su svoje tanke izglede za plasman u doigravanje 116-98 domaćom pobjedom protiv ove sezone vrlo loših Phoenix Sunsa (17-48). Emmanuel Mudiay (30) ostvario je učinak karijere u domaćem sastavu, dok se kod gostiju istaknuo Devin Booker (35).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider