Košarka
SPORTOVI
Košarka
'mamba' protiv 'kralja'

VIDEO Bryant održao LeBronu 'školu košarke': Dvorana je eruptirala!

Kobe Bryant i LeBron James ogledali su se po posljednji put u NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kobe Bryant i LeBron James noćas su odigrali posljednju službenu utakmicu u NBA ligi jedan protiv drugog. Bryant je ugostio LeBronove Cavse u Staples Centeru, te je za razliku od prošle utakmice protiv Orlando Magica kada je odmarao bolno rame, odlučio zaigrati.

Ne samo da je zaigrao, već je pokazao zašto ga se smatra jednim od najboljih igrača svih vremena. Iako s 37 godina na leđima i nekoliko teških ozljeda u posljednjih par sezona Bryant je 'kralju Jamesu' i Cavsima odradio 'predavanje' iz košarke. Upisao je 26 poena, pet skokova i četiri asistencije, no Lakersi su svejedno poraženi 120:108.

Posebno će ostati zapamćen potez s početka utakmice kada je dignuo na fintu najboljeg igrača svijeta i lagano položio. Bryant je to radio cijelu svoju karijeru i iz ovog poteza se vidi da još to ima u sebi i da bi se još mogao natjecati na ovoj razini. Šteta što svi, pa tako i on, imamo takozvani datum proizvodnje, koji nas kad tad sustigne i onemogući da i dalje radimo ono što najviše volimo.

Kobe i LeBron su odigrali 22 međusobna susreta jedan protiv drugog nakon kojih je James uspješniji (16-6). Zanimljivo, od 2007. godine pa do lanjskog NBA finala uvijek su se ili jedan ili drugi sa svojim momčadima borili za NBA prsten. James je nastupio u šest finala, a Brynat u tri u tih posljednjih devet sezona. Šteta što nijednom nismo imali priliku gledati ih međusobnom ogledu u finalu NBA lige...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider