Košarka
SPORTOVI
Košarka
porazi naših

VIDEO Bryant odigrao posljednji gradski derbi, Dallasu krucijalna pobjeda

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja odigrali su slabe partije za Brooklyn i Orlando u smiraju NBA sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Hezonja zabio je šest koševa u porazu svog Orlando Magica od Detroit Pistonsa 108:104, dok je Bojan Bogdanović u porazu Brooklyn Netsa od Washington Wizardsa 121:103 sudjelovao s četiri koša.

Zahvaljujući pobjedi od 108-104 Pistonsi su se približili na jednu pobjedu od jednog od zadnja dva mjesta koja vode u doigravanje u Istočnoj konferenciji. Detroit je trenutno osmi na Istoku, ali lako može ispasti iz igre za doigravanje NBA lige ako ne ostvari nijednu pobjedu u zadnje tri utakmice.

Pistonsi su se sabrali u zadnjoj četvrtini protiv Orlanda i napravili seriju od 12-2 zahvaljujući kojoj su slavili. Reggie Jackson, Tobias Harris i Kentavious Caldwell-Pope su svaki pogodili po važan koš u tri minute pred kraj zadnje četvrtine i izbrisali vodstvo Magica. Popeova trica 3:42 minute do kraja dovela je Pistonse u vodstvo od 97-96, a onda je Jackson pogodio dva slobodna bacanja i na kraju polaganje za konačno odvajanje.

Jackson je predvodio Pistonse sa 24 pooena, a Pope je dodao 18. Kod Orlanda je najučinkovitiji bio Evan Fournier koji je utakmicu završio s 19 koševa, Victor Oladipo je ubacio 16, a Elfrid Payton 17. Mario Hezonja je odigrao 20 i pol minuta i u tom je vremenu zabio šest koševa uz tri skoka i tri asistencije.

Washington Wizards su produljili svoje nade u nastup u doigravanju za još jednu utakmicu, iako su igrali bez svog najbolje igrača Johna Walla koji je ozlijeđen. Sinoć su sa 121-103 pobijedili Brooklyn Netse Bojana Bogdanovića, a do pobjede ih je vodio Bradley Beal sa 25 poena. Ramon Sessions je dodao 18 koševa i 13 skokova, a Marcin Gortat 16 i 12 skokova. Nakon pobjede Detroita nad Orlandom, Wizardsima je potrebna pobjeda i poraz Pistonsa kod kojih gostuju u petak.

Najbolji strijelac Brooklyna bio je Thomas Robinson, koji je utakmicu završio sa 23 koša i 10 skokova. Sean Kilpatrick je dodao 15 koševa, a Bojna Bogdanović je u 21 minutu koliko je proveo na terenu zabio četiri koša uz dva skoka. Wizardsi su nadskakali Netse sa 53-38.

Cleveland je odlučio odmoriti LeBrona Jamesa za susret protiv Indiane, a to su Pacersi iskoristili za pobjedu koja bi im mogla značiti doigravanje. Indiana vodi grčevitu borbu s Detroitom i Chicagom za sedmo, odnosno osmo mjesto Istoka, a nakon ove pobjede stigla je na mali korak od ostvarenja tog cilja. Bilo je 123:109 za Pacerse.

Od ostalih utakmica istaknimo pobjedu Dallas Mavericksa protiv izravnog konkurenta za mjesto u doigravanju Houston Rocketsa. Mavsi su slavili s 88:86, a do pobjede ih je predvodio omaleni Portorikanac J.J. Barea s 27 poena, pet skokova i osam asistencija.

Portland Trail Blazersi upisali su važnu pobjedu protiv Oklahome City Thunder, koja je igrala bez trojice najvažnijih igrača - Duranta, Westbrooka i Ibake. Trail Blazersi su slavili sa 120:115, a pobjeda ih je dovela u situaciju da uz dva poraza Memphisa preuzmu petu poziciju na Zapadu.

Kobe Bryant odigrao je posljednju utakmicu protiv LA Clippersa i upisao je još jedan poraz. Za 28 minuta na parketu Bryant je ubacio 17 koševa u 91:81 porazu. Pred legendarnim igračem Lakersa još su samo četiri utakmice u njegovoj veličanstvenoj karijeri.

NBA liga, srijeda:

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 123-109

Orlando Magic - Detroit Pistons 104-108

Washington Wizards -Brooklyn Nets 121-103

Boston Celtics - New Orleans Pelicans 104-97

New York Knicks - Charlotte Hornets 97-111

Dallas Mavericks - Houston Rockets 88-86

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 120-115

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 81-91

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider