Košarka
SPORTOVI
Košarka
bogdanović efikasan

VIDEO 'Pijetao' potezom utakmice zaustavio Curryjeve Warriorse

Golden State Warriorsi doživjeli su treći ovosezonski poraz, dok je Bojan Bogdanović prekinuo šuterski post od dvije utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brooklyn Netsi su konačno, nakon deset poraza kod kuće u NBA ligi, stigli do pobjede. Napravili su to nad gradskim rivalima New York Knicksima od kojih su bili bolji sa 110-104, a pomogao im je i Bojan Bogdanović koji je u 22:56 minute koliko je proveo na terenu, zabio 14 koševa i upisao četiri skoka.

Najučinkovitiji je u redovima Brooklyna bio Brook Lopez sa 20 koševa, Thaddeus Young je dodao 19 koševa i 11 skokova,a Brooklyn je prekinuo spomenuti niz od deset poraza na svom terenu. To im je i prva pobjeda nakon što je smijenjen trener Lionel Hollins.

Joe Johnson je pogodio dva ključna koša u zadnje dvije minute i utakmicu je kao i Bogdanović završio sa 14 koševa kojima je dodao sedam skokova i šest asistencija. Kod Knicksa, koji su igrali bez Carmela Anthonyja, najbolji je bio Derrick Williams koji je postigao 31 poen.

Knicksi su vodili s dva razlike 5 minuta do kraja, a onda su Netsi preuzeli kontrolu nad igrom i napravili seriju od 10-2 za rezultat 100-94. Arron Afflalo je zabio 18 koševa, a Jose Calderon 16 za Knickse dok je rookie Kristaps Porzingis bio slabo raspoložen i pogodio je samo pet koševa iz 17 pokušaja za ukupni učinak od 12 poena i deset skokova.

Stephen Curry je zabio 38 koševa, ali unatoč tome su njegovi Golden State Warriorsi, koji su ove sezone do noćas samo dva puta poraženi, izgubili. Sa 112-110 bolji su od njih bili Denver Nuggetsi. Curry je zabio 20 od svojih 38 koševa u zadnjoj četvrtini, ali je izgubio loptu u zadnjim trenucima utakmice i Golden State Warriors su upisali tek treći poraz u ovoj sezoni.

Harrison Barnes je ubacio 18 koševa, a Klay Thompson 17 za Warriorse. Talijan Danilo Gallinari je predvodio Nuggetse sa 28 poena, no ključna je bila njegova krađa lopte Curryju u posljednjoj minuti utakmice, nakon koje je Harris zakucao i iznudio dodatno slobodno bacanje.

Barton je ubacio 21 koš za Nuggetse koji su prekinuli niz od četiri poraza, iako su u zadnjoj četvrtini nadigrani s 29-37. Denver je nadigrao Golden State 19-5 u zadnjih pet i pol minuta u trećoj četvrtini za vodstvo od deset razlike u zadnjoj četvrtini.

Warriorsi su međutim držali korak zahvaljujući Curryju. Njegovo i polaganje Andrewa Boguta smanjili su zaostatak na 102-97 2:05 minute do kraja. Nakon toga su trice jednu za drugom pogodili Curry i Barton prije nego je Darrell Arthur pogodio šut minutu do kraja za vodstvo Denvera od 109-102.

No, onda su Warriorsi uzvratili. Barnes je pogodio polaganje, a Curry tricu za rezultat 109-107 37.1 sekundi do kraja. No onda je Gallinari ukrao spomenutu loptu Curryju, a napad Denvera je završio prekršajem na Garyju Harrisu, koji utakmicu završio sa 19 koševa i koji je na kraju pogodio dva slobodna bacanja. Thompson je pogodio tricu za Warriorse 3.4 sekunde do kraja za rezultat 111-110, a onda je na Gallinariju napravljen prekršaj i on je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Thompson je nakon ubacivanje lopte sa strane preuzeo odgovornost no nije pogodio za pobjedu.

Houston Rocketsi su slavili sa 107-14 nad Minnesota Timberwolvesima i to im je peta uzastopna pobjeda. Do pobjede ih je odveo James Harden koji je zabio 27 koševa uz 11 asistencija. Minnesoti je ovo osmi uzastopni poraz.

Kod Timberwolvesa najbolji je bio Andrew Wiggins sa 28 pogodaka, dok je Towns ubacio 12 koševa uz 16 skokova. Damjan Rudež nije igrao.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider