Košarka
SPORTOVI
Košarka
spursi vrući uoči warriorsa

VIDEO LeBron zavrtio vrijeme i 'prekopirao' legendarnog Malonea

Cleveland Cavaliersi na krilima LeBrona Jamesa odnijeli su vrijedu pobjedu iz Dallasa, dok su San Antonio Spursi nastavili pobjednički niz uoči gostovanja kod Golden Statea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši nisu bili aktivni na NBA parketima sinoć jer su Brooklyn Netsi i Orlando Magic mirovali, a Damjan Rudež i dalje je u nemilosti trenera pa ne dobiva više priliku sjediti ni na klupi za Minnesota Timberwolvese.

No daleko od toga da obožavateljima košarke u Hrvatskoj nije bila zanimljiva večer, igralo se pregršt utakmica i većina njih bila je rezultatski neizvjesna. Primjerice, ona u Dallasu.

Cleveland Cavaliersi upisali su pobjedu 110:107 nakon produžetka, nakon što je u regularnom dijelu bilo 95:95. Cavsi mogu zahvaliti LeBronu Jamesu koji je u posljednjem napadu za svoju momčad sjajno prošao čuvara, zaletio se pod koš i zakucao s dvije ruke preko Harrisa. Suci mu nisu dodijelili i slobodno bacanje, iako se čini da je bilo prekršaja. Vjerojatno kompenzacije radi, kod 106:105 suci nisu dosudili očigledni prekršaj u napadu LeBronu, koji je nakon toga bacio loptu Irvingu koji pak s osam i pol metara pogađa za tri poena.

James je obilježio utakmicu i zakucavanjem u stilu Karla Malonea, s jednom rukom iza glave, dok s drugom monstruozno 'razbija' obruč.

Na kraju je ponajbolji igrač svijeta zabio 27, skočio deset puta i sedam puta asistirao. Irving je stao na 22 uz devet asistencija, a Love na 15 uz 11 skokova. Kod domaćih najefikasniji je bio Parsons s 25 koševa i osam skokova, a pridodali su mu se Nowitzki sa 17 poena i 11 skokova, te Pachulia sa 14 poena i 12 skokova.

Mavericksi su sad na 22-17 omjeru i peti su na Zapadu, a Cleveland je i dalje prvi na Istoku uz omjer 27-9.

Kad se govori o brojci devet, treba spomenuti neuništive San Antonio Spurse. U Detroitu su sa sinoćnjih 109:99 upisali devetu pobjedu u nizu, nakon koje svi željno čekaju 25. siječanj i utakmicu protiv Golden Statea u Oracle Areni.

Spurse je do pobjede odveo raspoloženi Tony Parker koji je zabio 31 koš, a LaMarcus Aldridge je ubacio 22 koša uz 13 skokova za devetu uzastopnu pobjedu Spursa. Manu Ginobilije zabio 15, a Tim Duncan 14 upisavši pritom devet skokova. Pistonsi su se najviše približili Spursima na šest koševa u zadnjoj četvrtini, ali nisu mogli zaustaviti Duncana, Parkera, Aldridgea, Ginobilija i Kawhija Leonarda. Kentavious Caldwell-Pope je bio najučinkovitiji kod Pistonsa sa 25 koševa, dok je Andre Drummond postigao 17 pogodaka i upisao 10 skokova.

Oklahoma City Thunder su sa 101-96 pobijedili Minnesota Timberwolvese, a Kevin Durant je u zadnje tri minute utakmice zabio 12 od svojih ukupno 30 koševa za pobjedu. Russell Westbrook je ubacio 22 koša uz 11 asistencija i sedam skokova, dok je Zach LaVine ubacio 21 koš uz devet skokova i četiri asistencije. Shabazz Muhammad je bio najbolji strijelac Timberwolvesa, kojima je ovo sedmi uzastopni poraz, sa 20 koševa. Andrew Wiggins je postigao 20 pogodaka za Minnesotu.

Houston Rockets su sa 107-91 bili bolji od Memphis Grizzliesa. James Harden je za pobjedu zabio 25 koševa, dok je Terrence Jones dodao 20, od čega je 10 zabio u zadnjoj četvrtini. Dwight Howard je utakmicu završio sa 17 pogodaka i 14 skokova. U redovima Memphisa najbolji je bio Marc Gasol koji je zabio 20 koševa, dok je Tony Allen ubacio 17, a Courtney Lee 16.

New York Knicksi su, iako su ostali bez svog najboljeg strijelca, slavili snioć. Sa 120-114 su bili bolji od Boston Celticsa u utakmici u kojoj su u trećoj četvrtini ostali bez Carmela Anthonyja nakon što je ozlijedio gležanj. Do pobjede ih je odveo rookie Kristaps Porzingis koji je zabio 26 koševa, a Arron Afflalo, koji je ubacio 24 koša, 20 je zabio u drugom poluvremenu. Kod Celticsa najbolji je bio Isaiah Thomas sa 34 koša, a Jae Crowder je dodao 21.

NBA liga, utorak, rezultati:

Indiana Pacers - Phoenix Suns 116:97
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 99:109
New York Knicks - Boston Celtics 120:114
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 91:107
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 106:101
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 96:101
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers p107:110 (95:95)
LA Lakers - New Orleans Pelicans 95:91

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider