Košarka
SPORTOVI
Košarka
hezonja neprimjetan

VIDEO Curry srušio rekord, Bogdanović dobio priliku iz snova

Bojan Bogdanović dobiva veliku priliku u Brooklynu, a Steph Curry nastavlja s rušenjem rekorda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s četvrtka na petak iz NBA momčadi Brooklyn Netsa stigla je vijest koja je vjerojatno najviše usrećila Bojana Bogdanovića. Klub je odlučio raskinuti ugovor s Joe Johnsonom, 34-godišnjim veteranom. Bogdanović je istu večer ponovno upao u petorku Netsa i briljirao.

Bio je najbolji igrač Brooklyna koji je sa 116:106 slavio kod Phoenix Sunsa ugradivši u pobjedu 24 poena i tri skoka. Na parketu je proveo 38 minuta, a to je iskoristio za 16 šuteva od kojih je osam pogodio (3-9 trice, 5-5 slobodna bacanja). To nije rekord Bogdanovića u NBA ligi jer je krajem prošle sezone ubacio 28 u pobjedi nad Orlandom.

U svakom slučaju odlaskom Johnsona Bogdanoviću se otvara nova, velika prilika da pokaže sve što može u NBA ligi, jer je u odnosu na Markela Browna i Sergeja Karaseva, dvojici košarkaša koji igraju na njegovoj poziciji, u velikoj prednosti.

Recimo i da je Joe Johnson odlučio raskinuti s Netsima kako bi se priključio jednoj od momčadi koja pretendira na naslov prvaka u ovoj sezoni. O kojoj se momčadi radi još nije poznato, ali prema prvim informacijama u igri su Atlanta, Boston, Cleveland, Houston, Miami, Oklahoma City i Toronto. Neki američki mediji tvrde da je Miami prvi na listi Johnsonovih želja...

Noćas je nastup protiv najbolje momčadi u ligi, Golden State Warriorsima, upisao Mario Hezonja. Susret je završio s tri poena, a Magic je izgubio s uvjerljivih 130:114. Orlando je na poluvremenu imao prednost 63:59, ali je u nastavku 'poludio' Steph Curry.

U konačnici je trenutno najbolji igrač današnjice upisao 51 poen, sedam skokova, osam asistencija i čak jednu blokadu. Nijedan drugi Warriors nije ubacio preko 14 koševa na toj utakmici. Curry je na toj utakmici pogodio i deset trica, a s prvom je postavio novi rekord po broju uzastopnih utakmica u kojima je stavio barem jednu tricu. Oborio je rekord Kylea Korvera (127) kojeg je izjednačio u prošloj utakmici, a sada je samostalno na vrhu sa 128 uzastopnih utakmica u kojima je pogodio za tri poena.

Hezonja je pak proveo 15 minuta na parketu i pogodio je jedan od pet pokušaja iz igre. Uz tri poena upisao je i tri skoka.

NBA liga, četvrtak:

Orlando - Golden State 114:130

Boston - Milwaukee 112:107

New Orleans - Oklahoma City 123:119

Phoenix - Brooklyn 106:116

Portland - Houston 105:119

Utah - San Antonio 78:96

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider