Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Španjolci su favoriti"

NBA ikona: Hrvatska ima jako dobru momčad, a Dražen je bio nevjerojatan

Odmah prvog dana Eurobasketa naletjeli smo na najveću legendu rumunjske košarke, ali i NBA ikonu Washingtona koja je vrlo rado podijelila nekoliko minuta s nama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

George Murešan vodi se kao jedan od dvojice najviših NBA košarkaša svih vremena, zajedno s Manuteom Bolom.

Iza sebe ima respektabilnu NBA karijerom u Washington Bulletsima, gdje je ostavio najveći trag. U sezoni 1995./96. proglašen je za igrača koji je najviše napredovao prosječno bilježeći 14,5 koševa, 9,6 skokova i 2,2 blokade po utakmici. Možda bi imao i bolju karijeru da nije bilo ozljeda, ali čovjeka koji je visok 231 centimetar povijest će zauvijek pamtiti.

Gorostasi Rumunj i do danas je ostao u košarci. Radi kao svojevrsni ambasador Washingtona te kao potpredsjednik Rumunjskog košarkaškog saveza, koji je ove godine jedan od četiri domaćina EuroBasketa. Povodom toga podijelio je nekoliko rečenica s hrvatskim novinarima i otkrio kako je košarka za njega uvijek bila ljubav.

"NBA je dobra obitelj za sve"

"Ako ne radite nešto iz ljubavi, to ne može ispasti dobro. To je najvažnija stvar. U suprotnome vas tretiraju kao govno. Košarka je moja ljubav, o tome sam jedino znao pričati. Iz današnjeg kuta mogu reći da je to što sam se odlučio za košarku bila najbolja odluka. U isto vrijeme sam i otac i muž te se svaki dan budim kako bih nešto napravio'', izjavio je legendarni košarkaš.

Nakon što je šest godina proveo u najjačoj ligi svijeta, za nju danas ima samo riječi hvale. 

''NBA jako puno respektira svoje igrače i brine o njihovom zdravstvenom osiguranju. To je kao obitelj, dobra obitelj za sve'', izjavio je Murešan pa se okrenuo hrvatskoj skupini u Cluju. 

"Španjolska je favorit za zlato"

''Volio bih da mogu izdvojiti Rumunjsku iz ove skupine, ali to je nemoguće. Po meni su Španjolska i Hrvatska ovdje najbolje momčadi. Hrvatska ima jako dobru momčad, ali najbolje će biti one koje će imati dobru kemiju. Španjolska je favorit za zlatnu medalju, ima najviše NBA igrača. Ali i vi bi trebali biti u vrhu, a izdvojio bih i Srbiju.''

Murešan se i našalio kako ga nitko na ulici ne prepoznaje, da ljudi ne znaju tko je on, a zatim nije mogao zaobići pitanje o Draženu Petroviću.

''Najbolji europski košarkaš. Za njegovu tragediju čuo sam za vrijeme boravka u Poljskoj. Bio je nevjerojatan igrač. To nije bila samo loša vijest za mene, nego za sve one koji vole košarku. Unutar NBA-a i izvan njega'', zaključio je rumunjski div.
 

Najbolje koeficijente ostvarite u Kladionici Hrvatske Lutrije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider