Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dvije serije izjednačene

Savršeni Brazilac poništio triple-double Westbrooka, pobjede Celticsa i Jazza

Situacija se zakomplicirala u serijama Bostona i Chicaga, dok je Houston stigao na korak do prolaska u sljedeći krug.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Oklahoma City Thundera tražili su domaću pobjedu koja bi izjednačila seriju uoči povratka u Houston, ali su u napetoj završnici ostali kratki. Rocketsi su pobjedom 113:109 poveli 3:1 i došli na korak do prolaza u drugi krug. Russell Westbrook je upisao triple-double već u prvom poluvremenu, ali zvijezda večeri je bio iskusni Brazilac Nene koji je ubacio svih 12 pokušaja iz igre za 28 koševa uz 10 skokova.

Westbrook je imao 35 koševa, 14 skokova i 14 asistencija, ali i nekoliko diskutabilnih odluka u zadnjoj četvrtini kada se lomila utakmica. Thunderi su ušli u zadnju četvrtinu s vodstvom, ali Rocketsi su do kraja okrenuli rezultat na krilima Nenea, Loua Williamsa i Erica Gordona. James Harden nije bio na svojoj razini – odigrao je najlošiju utakmicu serije sa 16 koševa (5/16 iz igre), sedam skokova i osam asistencija.

Celticsi vratili seriju na početak

Nakon dva domaća poraza Boston Celticsi su vratili seriju na početak novom gostujućom pobjedom protiv Chicago Bullsa. Najbolji u pobjedi 104:95 je bio Isaiah Thomas koji je ubacio 33 koša, a asistirao mu je Gerald Green s 18 poena. Celticsi su vodili 20 razlike već u drugoj četvrtini; Bullsi su vratili u trećoj i poveli, ali Celticsi su na krilima Thomasa vratili prednost i izdržali nalete Bullsa.

Bullsi su bili bez Rajona Ronda, a njegove zamjene nisu bile na potrebnoj razini. Predvodio ih je Jimmy Butler s 33 koša i devet asistencija, Nikola Mirotić i Isaiah Canaan su zabili po 13, dok je razočarao Dwyane Wade koji je ubacio tek 11 koševa.

Clippersima opet presudio veteran

Utah Jazz je dočekao povratak svog prvog centra i ponajboljeg obrambenog igrača lige Rudyja Goberta koji se ozlijedio u prvoj utakmici. Međutim, u ovoj su utakmici neočekivano ostali bez glavnog igrača Gordona Haywarda koji je zbog trovanja hranom napustio igru u drugoj četvrtini nakon samo devet minuta na parketu.

Los Angeles Clippersi već drugi put u ovoj seriji nisu mogli protiv desetkovanih Jazzera koji su pobjedom 105:98 izjednačili seriju na 2:2. Za pobjedu je najzaslužniji veteran Joe Johnson koji je ubacio 28 koševa, uključujući i 11 u zadnjih sedam minuta igre koji su odlučili utakmicu. Jazzeri su u tom periodu nadmašili Clipperse za 14 koševa razlike.

Osim Johnsona, Clippersima su ključnim koševima presudili Joe Ingles i Rodney Hood. Povratnik Gobert je za 23 minute ubacio 15 koševa uz 13 skokova, dok najbolji u Clippersima bili Chris Paul s 27 koševa i 12 asistencija i Jamal Crawford.

U ranijoj utakmici prvaci Cleveland Cavaliersi su postali prvi koji su izborili konferencijsko polufinale "metlom" protiv Indiana Pacersa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider