Košarka
SPORTOVI
Košarka
ma nije normalan

Vratio se Steph Curry, uništio Portland i srušio novi NBA rekord!

Golden State Warriorsi slavili su u produžetku u gostima kod Portlanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State je s 3:1 poveo u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Portland Trail Blazersa pobjedom u produžetku 132:125 i sada na svom terenu može ostvariti plasman u finale. Fenomenalni Stephen Curry vratio se na NBA parkete nakon dvotjedne stanke zbog ozljede (istegnuće desnog koljena) i odmah pokazao protivniku tko je gazda.

Curry postavio novi NBA rekord

No, Portland je u trećoj četvrtini vodio i 16 koševa razlike i da se Curry nije probudio moglo je biti i drukčije. Nakon 113:113 u regularnom dijelu utakmice nevjerojatni je Curry ubacio 17 koševa u produžetku, najviše u NBA povijesti. Uz to je upisao devet skokova i osam asistencija.

Klay Thompson je ubacio 23 koša, a Draymond Green 21 uz devet skokova, sedam blokova i pet asistencija za Warriorse. Damian Lillard je bio najbolji u redovima Portlanda sa 36 pogodaka i 10 asistencija, CJ McCollum je dodao 24 koša, Al-Farouq Aminu 18 i 13 skokova. Peta utakmica se igra u srijedu u Oracle Areni.

Nakon što je prošle sezone vodio Warriorse do naslova, ove godine su skinuli rekord legendarnih Jordanovih Bullsa i ostvarili nestvarne 73 pobjede u regularnoj sezoni. Američki mediji javljaju kako je procurila informacija da će Curry i ove godine biti proglašen MVP-om sezone.

Miami izjednačio protiv Toronta

Miami Heat je sa 94-87 pobijedio Toronto nakon produžetka, a Dwyane Wade je zabio 30 koševa. Peta utakmica je na rasporedu također u srijedu i igra se u Torontu. Heat je igrao bez Chrisa Bosha i centra Hassana Whitesidea koji će vjerojatno propustiti cijelu seriju zbog ozljede koljena zarađene u subotnjoj utakmici.

Raptorsi su u zadnjoj četvrtini ispustili prednost od sedam koševa što ih je stajalo pobjede. Wade je izjednačio za Miami 12,6 sekundi prije kraja na 83-83, a Raptorsi su imali priliku dobiti utakmicu u regularnom dijelu, međutim Cory Joseph je promašio šut na zvuk sirene za kraj. Joseph je utakmicu završio sa 14 koševa, a Kyyle Lowry kojeg je mijenjao zabio je 10 koševa kojima je dodao devet asistencija. DeMar DeRozan je ubacio devet koševa za Raptorse.

ISTOČNA KONFERENCIJA, polufinale:

Miami Heat - Toronto Raptors 94-87 (produžetak)
(momčadi su izjednačene na 2-2)

ZAPADNA KONFERENCIJA, polufinale:

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 125-132 (produžetak)
(Golden State vodi 3-1)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider