Košarka
SPORTOVI
Košarka
zahuktao se thompson

VIDEO Warriorsi gaze i bez Curryja, Toronto posljednji polufinalist

Aktualni NBA prvaci odigrali su prvu polufinalnu utakmicu Zapadne konferencije i to bez najboljeg igrača Stepha Curryja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi u nedjelju su pred svojim navijačima lakoćom svladali Portland Trail Blazerse sa 118-106 u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

Neigranje najboljeg strijelca i igrača regularnog dijela NBA lige Stephena Curryja nije se osjetilo u momčadi Stevea Kerra koja je već u prvoj četvrtini pokazala u kojem će smjeru utakmica ići. Warriorsi su na krilima Klaya Thompsona i Draymonda Greena već nakon prvih 12 minuta utakmice vodili 37-17. Portland se u drugoj četvrtini uspio primaknuti na devet koševa zaostatka, ali to je bilo sve što su Trail Blazersi uspjeli učiniti u pokušaju da utakmicu učine neizvjesnijom.

U trećoj četvrtini ponovno su Thompson i Green zagospodarili terenom i donijeli Warriorsima prednost od 20 koševa (93-73) za posljednju četvrtinu i pretvorili je u čistu formalnost. Thompson je dvoboj završio s 37 poena i šutom za tricu 7/14. Draymond Green je ostvario 'triple-double' s 23 koša, 13 skokova i 11 asistencija, a Andrew Bogut i Harrison Barnes su imali 'double-double' učinak sa po 10 koševa i 12 skokova svaki, čemu je australski Hrvat dodao i tri blokade.

Najbolji strijelac Portlanda bio je Damian Lillard s 30 poena i pet asistencija, po 15 koševa ubacili su Allen Crabbe i Al-Farouq Aminu.

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu, a igrat će se ponovno u Oracle Areni.
 

Saznali smo posljednjeg polufinalista Istočne konferencije NBA lige. Toronto Raptorsi izborili su minimalno četiri utakmice protiv Miami Heata, koji je još ranije u nedjelju osigurao polufinale pobjedom nad Charlotte Hornetsima, nakon što su u tvrdoj utakmici s 89:84 pobijedili Indiana Pacerse.

DeMar DeRozan predvodio je strijelce Raptorsa s 30 poena, dok na drugoj strani nije pomogao 'double-double' učinak Paula Georgea (26 poena, 12 skokova).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider