Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvak već poznat?

VIDEO Warriorsi uz novi rekord posramili LeBronove Cavalierse

Warriorsi su odigrali brutalnu obranu na Cavsima i spriječili ih da ubace 80 poena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi obavili su polovicu posla na putu prema obrani naslova prvaka nakon što su slavili protiv Cleveland Cavaliersa i u drugoj finalnoj utakmici. Razigrani i svestrani 'ratnici' Stevea Kerra pomeli su parket s Cavsima razbivši ih 110:77, a da pritom, kao i u prvoj utakmici, ni Stephen Curry ni Klay Thompson nisu odigrali ništa posebno.

Draymond Green bio je najbolji čovjek Warriorsa s 28 poena, sedam skokova i pet asistencija. Curry i Thompson su kombinirano ubacili 35 poena (18 i 17), a zanimljivo je spomenuti da je Steph bio najbolji skakač svoje momčadi s devet uhvaćenih lopti. Osim Brandona Rusha, svih 11 igrača Golden Statea upisalo se na listu strijelaca.

Kod Clevelanda je LeBron James ponovno bio na rubu 'triple-doublea', a susret je završio s 19 poena, osam skokova i devet asistencija. Nije bio razočaran u svoje suigrače koji su podbacili, ali je napomenuo da moraju, prije svega on, biti puno bolji u iduće dvije utakmice koje su na rasporedu u Clevelandu.

"Razbili su nas u svakom segmentu igre. U nijednoj rubrici nismo bili bolji. Napravio sam previše nekarakterističnih pogrešaka u napadu (sedam izgubljenih lopti) i ja sam prije svega kriv. Moram biti bolji u idućoj utakmici", rekao je LeBron.

Warriorsi su ovom pobjedom izjednačili rekord Chicago Bullsa iz sezone 1995/1996 koji su tada upisali 87 pobjeda u regularnom dijelu sezone i doigravanju. S još jednom pobjedom oborit će i taj rekord, nakon što su već srušili rekord po broju pobjeda u regularnom dijelu sezone.

Recimo da su Cavsi dobili prvu četvrtinu 21:19, poveli su početkom druge 28:22, no to je bilo sve od LeBrona i društva. Green je potom ubacio u svoju najvišu brzinu, pogodio je pet trica na utakmici, po jednu više od Curryja i Thompsona, te je odveo svoju momčad, do uvjerljive, a možda i ključne pobjede.

Iduća utakmica igra se za tri dana u Clevelandu, točnije u noći sa srijede na četvrtak u tri sata po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider