Košarka
SPORTOVI
Košarka
'bez' curryja i thompsona

VIDEO Prvaci slomili Cleveland na krilima neočekivanog junaka

Cavsi su poveli krajem treće četvrtine s pola koša prednosti, no u konačnici su Warriorsi slavili uvjerljivu pobjedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi napravili su prvi korak prema obrani titule NBA prvaka nakon što su slavili u prvoj utakmici finala protiv Cleveland Cavaliersa 104:89.

Steph Curry i Klay Thompson kombinirano su ubacili samo 20 koševa, no zato su imali veliku pomoć od svojih suigrača. Najbolji strijelac bio je Shaun Livingstone koji je ubacio 20 poena, većinom krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada su Warriorsi prelomili utakmicu.

Cavsi su uspjeli u potpunosti u svom naumu, zaustavili su 'Splash Brotherse' i ograničili ih na svega 20 poena kombinirano. Međutim, petorica drugih igrača ubacilo je minimalno 10 poena i to je na kraju presudilo.

"Bila je ovo za nas neobična utakmica. Ne sjećam se kada su Steph i Klay imali toliko promašaja. Međutim, odigrali smo sjajnu obranu i to je presudilo. Ključ ove pobjede je bila naša obrana i dečki s klupe," kazao je trener Warriorsa Steve Kerr.

S trenerom se složio i MVP sezone Curry.

"Promašio sam previše lopti i nikako nisam uspio uloviti pravi ritam. Međutim, dečki su bili sjajni. Ponosan sam kako smo odradili ovu utakmicu".

"Steph i Klay su naši najbolji igrači, no naša snaga je u zajedništvu. Netko je uvijek spreman povući," rekao je Livingston koji je u 14-godišnjoj NBA karijeri promijenio devet klubova, a sreću je ponašao tek u redovima Warriorsa.

LeBron James odigrao je još jednu odličnu utakmicu u kojoj je upisao 23 poena, 12 skokova i devet asistencija, Kyrie Irving ubacio je 26 uz četiri asistencije, Kevin Love 17 + 13. No nijedan drugi Cavs nije pomogao. Tristan Thompson je za zabio 10 uz 12 skokova, no osim njega nitko drugi preko tri poena.

"Nije važno što je Curry imao lošu večer. Uništila nas je njihova klupa. Njihovi igrač s klupe su zabili 45, a naši 10 koševa," kazao je James.

Sljedeća utakmica igra se također u Oaklandu, domu Warriorsa, u noći s nedjelje na ponedjeljak. Pobjednik NBA finala bit će ona momčad koja prva upiše četiri pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider