Košarka
SPORTOVI
Košarka
još samo jedna...

Izjednačen rekord Bullsa: Warriorsi uništili Spurse njihovih oružjem, Curry 'ludovao'

Golden State izjednačio je rekord Jordanovih Chicago Bullsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi izjednačili su rekord Chicago Bullsa iz 1995/1996 sezone. 'Ratnici' su po prvi put nakon 19 godina i 33 poraza slavili u San Antoniju u regularnom dijelu sezone. Bilo je 92:86 za Stevea Kerra i njegove Warriorse, a čovjek koji je doveo klub iz Oaklanda pred prag rušenja nevjerojatnog rekorda bio je Steph Curry.

Razigravač iz Akrona ubacio je 37 poena i u potpunosti izludio obranu Spursa u nastavku. U prvom poluvremenu dominirale su obrane, pa je rezultat nakon 24 minute bio 35:35. U drugom dijelu Curry je počeo zabijati iz svih pozicija s terena, pa su Warriorsi preuzeli blagu prednost.

U četvrtoj dionici su 'ratnici' u potpunosti dominirali, te su minutu i pol prije kraja poveli 11 razlike. Priči je bio kraj, Golden State je izjednačio rekord Bullsa koji su 1996. godine ostvarili 72 pobjede i 10 poraza. Priliku za potpuno rušenje rekorda imat će u srijedu kada igraju kod kuće protiv Memphisa. Ukoliko pobjede sezonu će završiti sa 73 pobjede i 9 poraza.

Spursima je prekinut niz od 48 uzastopnih domaćih pobjeda, a i nanesen im je prvi domaći poraz u ovoj sezoni. San Antonio nije izgubio kod kuće od ožujka 2015. godine.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider