Košarka
SPORTOVI
Košarka
'ovo je mala momčad'

NBA legenda tvrdi: Jordanovi Bullsi 'ubili' bi Curryjeve Warriorse

Mnogi se dive dosadašnjih izvedbama Golden State Warriorsa, ali ne i jedan od najboljih košarkaša svih vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su doživjeli prvi poraz ove sezone Golden State Warriorsi i dalje su najzanimljivija tema razgovora u NBA ligi. Trenutno ne postoji momčad koja bi mogla nadigrati aktualne NBA prvake u seriji do četiri pobjede, pa se rubrike vijesti pune usporedbama ove momčadi iz Oaklanda i Chicago Bullsa iz sezone 1995/1996. Nakon što su otvorili sezonu s 24-0 (trenutno na 25-1) puno se govori o potencijalnom rušenju legendarnih Bullsa koji su u spomenutoj sezoni ostvarili omjer pobjeda i poraza u regularnoj sezoni 72:10.

No čak i da obore rekord Bullsa, je li Golden State uistinu bolja momčad od Chicaga ili je trenutno NBA ligi toliko 'slaba' da Warriorsi dominiraju na način koji nije viđen punih 20 godina. Charles Barkley, čovjek koji nikada nije osvojio NBA naslov, ali je ušao u povijest kao jedan od najboljih igrača ovog sporta u povijesti, smatra da Golden State ne bi imao nikakvih šansi protiv Bullsa.

"Ta momčad Chicago Bullsa ubila bi ovu malu (nisku) ekipu. Dajte molim vas. Tko bi mogao čuvati Scottieja Pippena, Dennisa Rodmana, a da ni ne spominjem Michaela Jordana?", upitao je Barkley.

Barkley je 1993. godine igrao veliko NBA finale u kojem je Chicago slavio protiv njegovog Phenixa s 4:2. Jordan je u tih šest utakmica bio na prosjeku od 40-ak poena i bio je nezaustavljiv stroj.

"Jordan, Rodman, Pippen. Samo ću tu trojicu spomenuti. Kao prvo, oni bi obožavali način na koji danas igraju Warriorsi. Možete li uopće zamisliti koliko bi puta Jordan bio na liniji slobodnog bacanja da su se tada svirali prekršaji kao što se danas sviraju? Rodman bi uništio svakog igrača pod obručem. Momčad Golden Statea je jako mala", tvrdi Barkley, koji isto tako smatra da je ova sezona NBA lige iznimno slaba.

"Hvala Bogu na Warriorsima. Zbog njih je ova sezona zanimljiva. Ne igra se dobra košarka ove godine. Nemojte uzdizati Warriorse u nebesa samo zato jer gaze inferiorne momčadi. U vrijeme Bullsa nije bilo toliko slabih momčadi", zaključio je jedan od najboljih krilnih centara u povijesti, te otkrio svog favorita za naslov.

"Bez dvojbe - San Antonio Spurs".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider