Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oklahomi derbi

Loša večer Hrvata, nova sjajna partija Westbrooka

Orlando je u Bostonu pretrpio osmi uzastopni poraz iako je bio konkurentan do sredine treće četvrtine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški reprezentativci koji nastupaju u najjačoj ligi na svijetu, NBA u petak nisu imali dobru večer, Mario Hezonja je u 94-113 porazu svog Orlando Magica kod Boston Celticsa ubacio dva poena, Bojan Bogdanović u 79-91 porazu Brooklyn Netsa kod Dallas Mavericksa se nije upisao u strijelce, dok Damjan Rudež u 90-103 porazu Minnesota Timberwolvesa kod Utah Jazza nije niti ulazio u igru.

Orlando je u Bostonu pretrpio osmi uzastopni poraz iako je bio konkurentan do sredine treće četvrtine. No, tada su domaći pojačali intenzitet u obrani i odvojili se na dvoznamenkastu razliku, te ostvarili svoju petu pobjedu u nizu. U izjednačenoj momčadi Celticsa sa po 16 ubačaja najefikasniji su bili Marcus Smart i Kelly Olynyk, dok je Nikola Vučević ubacio 14 poena za Magic. Mario Hezonja je dobio 20:56 minuta na parketu što je iskoristio za samo dva koša (šut za dva 1-2), te po jedan skok i asistenciju.

Dallas je ostvario očekivanu pobjedu protiv Brooklyna kojom se učvrstio na šestoj poziciji Zapadne konferencije. Do novog uspjeha momčad iz najvećeg teksaškog grada predvodili su Chandler Parsons (19, 10 skokova) i Zaza Pachulia (16, 12 skokova), dok je standardno najučinkovitiji kod slabih Netsa bio Brook Lopez (28, 12 skokova). Bojan Bogdanović igrao je 19:23 minuta, ali je promašio sva četiri šuta, jedan za dva i tri za tricu ostvarivši samo jedan skok.

Utah je odlično odigranom četvrtom četvrtinom stigao do važne pobjede protiv Minnesote kojom je ostao gotovo poravnat s Portland Trail Blazersima na osmom mjestu Zapada. Rodney Hood (22) i Derrick Favors (20) bili su najbolji kod Jazza, a "rookie" Karl-Anthony Towns (32, 12 skokova) kod Wolvesa.

Prošlogodišnji finalisti Cleveland Cavaliersi uvjerljivije no što to konačnih 114-106 pokazuje svladali su kao gosti Detroit Pistonse. U pobjedničkoj momčadi istaknuli su se Kevin Love sa 29 i Kyrie Irving sa 28 koševa, dok su Andre Drummond sa 20 i Kentavious Caldwell-Pope sa 19 poena bili najbolji kod poraženih. S omjerom 33-12 Cavsi i dalje drže prvo mjesto na Istoku, dok su Pistonsi sa 25-22 na sedmom mjestu i još uvijek na poziciji koja vodi u doigravanje.

Vodeći sastav skupine Northwest Oklahoma City Thunder na svom je terenu svladao Houston Rocketse sa 116-108 uz još jedan "triple-double" Russella Westbrooka. On je do svog 25. trostruko-dvostrukog učinka u karijeri, a šestog ove sezone stigao sa 26 ubačaja, 10 skokova i 14 asistencija. Sjajan je bio i Kevin Durant sa 33 koša i 12 skokova, dok je najbolji kod Rocketsa bio bivši igrač Thundera James Harden sa 33 pogotka, te po 7 skokova i asistencija. Ključni trenutak dvoboja dogodio se sedam minuta prije kraja treće četvrtine kada je pri vodstvu Rocketsa 64-62 njihov centar Dwight Howard isključen zbog druge tehničke pogreške. Domaći su to iskoristili, te tri minute prije kraja imali i 14 razlike (112-98) i mirno priveli susret kraju.

Los Angeles Clippersi po deveti su put zaredom svladali gradske suparnike Lakerse nadigravši ih sa 105-93. Chris Paul sa 27 ubačaja bio je najbolji kod pobjednika, a Julius Randle sa 23 koša i 14 skokova kod poraženih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider