Košarka
SPORTOVI
Košarka
10-0 u doigravanju

Zastrašujuće dobri ili katastrofalno loši? Cleveland (opet) razbio Raptorse

Cleveland Cavaliersi stigli su na dvije pobjede od ponavljanja uspjeha od lani kada su igrali veliko finale NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland Cavaliersi su noćas, nakon što su u drugoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige sa 108-89 pobijedili Toronto Raptorse, poveli s 2-0 u seriji do četiri pobjede. Za razliku od prije dva dana, kada je Toronto stradao s 31 poenom razlike, Cavsi su neizvjesnost držali gotovo kroz cijelo prvo poluvrijeme.

LeBron James je upisao svoj 15. triple-double u postsezoni zabivši 23 koša uz 11 skokova i 11 asistencija, te je prestigao Shaquillea O'Neala na četvrtom mjestu najboljih strijelaca u doigravanju. Kyrie Irving je bio najbolji strijelac Clevelanda sa 26 poena, a Kevin Love je ubacio 19.

DeMar DeRozan je predvodio Toronto sa 22 koša, dok su James Johnson, Terrence Ross and Cory Joseph svaki zabili po 11 poena.

Treća utakmica se igra u subotu u Torontu.

Cavaliers su zabili 16 od zadnjih 18 koševa prvog poluvremena nakon što je rezultat bio izjednačen 46-46 nešto više od četiri minute prije kraja druge četvrtine. To je bio period utakmice koji je slomio goste.

Raptorsi su promašili zadnjih devet šuteva u prvom poluvremenu, a Kyle Lowry, koji je utakmicu završio sa 10 poena za Toronto, imao je još jednu lošu večer. Promašio je sedam od svojih prvih osam šuteva prije nego je konačno pogodio tricu osam i pol minuta nakon početka treće četvrtine. Recimo da je pred kraj prvog poluvremena napustio parket i otišao u svlačionicu kako bi se 'ispuhao', a to je Cleveland iskoristio za spomenutu seriju.

Podsjetimo i da je rezultat u finalu Zapadne konferencije između Golden State Warriorsa i Oklahome City Thundera izjednačen nakon prve dvije utakmice.

NBA liga, finale Istočne konferencije, 2. utakmica:

Cleveland Cavaliers -Toronto Raptors 108-89

(Cleveland vodi 2-0)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider