Košarka
SPORTOVI
Košarka
thunder utišan

VIDEO Razljutio se Curry: 15 poena u manje od dvije minute za 1:1

Golden State Warriorsi izjednačili su rezultat u finalu Zapada protiv Oklahome City Thundera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi izjednačili su rezultat u finalu Zapadne konferencije protiv Oklahome City Thundera. Nakon šoka u prvoj utakmici i pobjede gostiju, ovoga puta MVP lige Steph Curry nije ništa prepuštao slučaju te je svojom nadahnutom partijom slomio Thunder.

Kevin Durant i društvo držali su se solidno do poluvremena, a onda je Curry u manje od dvije minute ubacio 15 uzastopnih poena i odveo Warriorse na +20. Početkom posljednje četvrtine Golden State je u nekoliko navrata iskontrirao Oklahomu i otišao na +35.

Sedmorica dvoznamenkastih bila su u redovima Golden Statea, čiji je glavni moto "strenght in numbers" (snaga je u brojkama). Curry je zabio 28 poena, Klay Thompson 15 i nitko drugi više od 14. Kod Thundera je Durant ubacio 23 do poluvremena, a onda samo šest u nastavku. Završio je na brojci 29 uz šest skokova. Russell Westbrook je upisao 16 koševa i 12 asistencija, a nijedan drugi igrač nije ubacio dvoznamenkasti broj poena.

Serija sada seli u Oklahomu gdje će Thunder u noći s nedjelje na ponedjeljak ugostiti Warriorse. Često se za treću utakmicu, u situaciji kada je 1:1, zna reći da je odlučujuća. Nerijetko se dogodi da ona momčad koja slavi u trećoj ode i do konačne pobjede.

Izuzetak je bilo prošlogodišnje finale kada je Cleveland poveo 2:1 protiv Warriorsa, no potom izgubio tri zaredom. Međutim tu treba uzeti u obzir da su Cavsi igrali bez dvojice vrlo važnih igrača - Kyrieja Irvinga i Kevina Lovea.

U noći s četvrtka na petak Cavsi pred svojim navijačima dočekuju Toronto Raptorse u drugoj finalnoj utakmici Istoka. U prvoj je bilo +31 za LeBrona Jamesa i društvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider