Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajna partija Adamsa

VIDEO Oklahoma iznenadila Golden State i povela u finalu Zapada!

Prva utakmica finala Zapadne konferencije i odmah 'break' Thundera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige Oklahoma City Thunder u gostima je pobijedila Golden State Warriorse 108:102 i tako u seriji do četiri pobjede povela s 1:0.

Najbolja momčad lige u osnovnom dijelu sezone imala je lijepu prednost na poluvremenu (60:47), ali u nastavku se Thunder budi, treću četvrtinu su dobili s 10, a četvrtu s devet poena razlike i zasluženo slavili.

Uobičajeno, najefikasniji u redovima Oklahome bili su Russell Westbrook i Kevin Durant, premda su obojica imala loš šut iz igre. Prvi je ubacio 27 (7/21), a drugi 26 poena (10/30).

Četvorica Thundera s double-doubleom

Westbrook je svom učinku dodao i 12 asistencija, šest skokova te čak sedam osvojenih lopti, a do double-doublea stigao je i Durant, jer je uz 26 koševa imao i 10 skokova te po tri asistencije i osvojene lopte.

Veliki obol pobjedi gostiju dao je novozelandski centar Steven Adams sa 16 koševa (šut iz igre 5/8) i 12 skokova, a vrlo dobru partiju pružio je i Serge Ibaka (po 11 koševa i skokova).

Kod Warriorsa su prve violine bili Stephen Curry i Klay Thompson, s 26 odnosno 25 koševa. Draymond Green je ubacio 23, Harrison Barnes 12 i to je bilo sve od zapaženijeg učinka - nitko od ostalih igrača nije postigao više od šest koševa.

Druga utakmica igra se u noći sa srijede na četvrtak, s početkom u 3:00 po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider