Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vjerovali ili ne

Za Curryjev 
šou platio je 58 tisuća dolara: I nije pogriješio!

U ovogodišnjem NBA finalu koje počinje u noći na petak igrat će Golden State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za takvo što Cavsima je trebalo šest utakmica (4-2 protiv Toronta), a branitelju naslova Golden Stateu čak sedam (4-3 protiv Oklahome).

Kad je bilo najteže, Ratnici su se združili više nego ikad i izborili nešto što je u jednom trenutku izgledalo nemoguće. Protiv atletski najmoćnijeg rivala, protiv gromovite Oklahome Thunder, Warriorsi su preokrenuli 1-3, što je prije njih u 70-godišnjoj povijesti NBA lige izvelo samo devet momčadi.

Najuzbudljivija takva serija bila je ona iz 1981. kada su Boston Celticsi na čelu s Larryjem Birdom izveli preokret protiv Philadelphia Sixersa zahvaljujući trima pobjedama u nizu u kojima je ukupna prednost u njihovu korist bila samo pet koševa (111:109, 100:98, 91:90).

Nama bliža serija je ona koju su 1995. u polufinalu finalu Zapada preokrenuli Houston Rocketsi protiv Phoenix Sunsa. Rakete, za koje je tada nastupao Žan Tabak, spasile su se u petoj utakmici tek u produžetku, a nakon NBA finala u kojem su pobijedili Orlando (4-2), trener Houstona, američki Hrvat Rudy Tomjanovich, poručio je svim skepticima:

''Nikad ne sumnjajte u srce prvaka!''

To isto mogao bi nakon 96:88 reći i trener Warriorsa Steve Kerr koji je ovako vidio rasplet serije:

''Ne samo da smo zaostajali 1-3 nego smo u dvije utakmice uzastopce bili razbijeni. Sve se pokrenulo s petom utakmicom, a šesta utakmica bila je Thompsonova čarolija, on nas je s 11 trica odveo do sedme utakmice.''

A u njoj je, u svom Oaklandu, odgovornost preuzeo Stephen Curry. Osim što je zabio 36 koševa, MVP lige je sa sedam trica postavio NBA rekord za serije u doigravanju od sedam utakmica. S 32 trice u jednoj seriji Curry je preskočio Dennisa Scotta i Raya Allena koji su ih postigli po 28. A dosadašnju rekordnu vrijednost preskočio je i Thompson (21 koš) koji se sa šest trica popeo na 30.

Zanimanje za sedmu utakmicu finala Zapada bilo je takvo da je jedan gospodin dvije ulaznice za stolce na parketu platio 58.000 dolara. A kako je to učinio posve legalno, preko Ticketmastera, možemo samo zamisliti koliki su iznosi za tako dobra mjesta bili na crno. Ako je uopće itko i htio prodati ulaznicu za takav spektakl.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider