Košarka
SPORTOVI
Košarka
Teorije konspiracije

Napadnuti gledatelj tuži Tomasa, otac se poziva na dug Cibone!

Finale Kupa Krešimira Ćosića trebao je biti košarkaški blagdan. No, dva naša trenutačno najbolja kluba, odigrala su susret u nervoznoj atmosferi, a uzbudljivi rasplet, u kojem je na Ciboninu stranu prevagnula jedna lopta, pomućen je incidentom na kraju. Cedevita u priopćenju najavljuje kaznu za svog igrača Tomasa, no nejasno je još dosta detalja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarka dostojna finala Kupa legendarnog Kreše Ćosića, dramatičan kraj uzbudljivog derbija i konačno slavlje Cibone sve je to danas u sjeni velikog incidenta s kraja utakmice.

>> Cedevita najavila sankcije: Tomas će biti kažnjen!

>> Tomasov težak ispad: Sramota i/ili napokon 'ćuka' u našoj košarci?

Marko Tomas, najpoznatije ime Cedevitinog sastava i jedan od najpopularnijih hrvatskih košarkaša, odmah po završetku utakmice dotrčao je do tribine i šakački se obračunao s navijačem - navijačem koji ga je, čini se, žestoko vrijeđao tijekom cijelog susreta.
„Vrijeđanja je bilo, ali ne od moje strane“, naglašava napadnuti Marijan.

"To je i najveća bit toga što ga ja nisam vrijeđao, što je, pokraj mene čovjek, opsovao mu je majku i on se okrenuo prema nama, nas par i govorio je da ću vidjeti, znaš, vidjet ćemo mi. Evo, ispalo je da ću vidjeti ja."

Kaže da nije imao namjeru podizati privatnu tužbu zbog koje Tomasu prijeti i do godinu dana zatvora...
Ali nakon ovih izjava što daje on i njegov klub koji se ne oglašava i takoreći staje na njegovu stranu. Tužit ću ga sigurno.“

Sam Marko Tomas nema komentara, a Cedevita se više koncentrira na, kako kažu, upitan sudački kriterij na utakmici. No, zato Markov otac Ante priču širi na sudski spor koji Tomas vodi protiv Cibone...
"Cibona je njemu dužna 225 tisuća eura na ruk“, kaže Ante Tomas.

A kakve veze ta tužba ima s ovim napadom?
„Ne znam, malo mi je to sve sumnjivo. Je li je riječ o kakvom podgovoru, ne znam, ali nešto mi je tu sumnjivo. Zašto bi Marka na tom mjestu tako provocirao?" pita se.

U Savezu, kao po starom dobrom običaju, guraju glavu u pijesak jer, eto, bez službenih očitovanja policije i svih aktera ne mogu ništa.
"Pazite, ja opće još nisam gledao kakve će kazne biti. Najprije se treba uvjerit da se nešto dogodilo", poručuje Josip Bilić, povjerenik natjecanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider