Košarka
SPORTOVI
Košarka
Četiri dana, devet utakmica

Na košarkaški spektakl u Zadar stižu i Theo Papaloukas i Stojko Vranković

Najjači pripremni turnir u Europi, ugostit će osam bivših NBA igrača. Jedna od najvećih zvijezda čiji se dolazak očekuje je grčka legenda Vassilis Spanoulis, koji u Zadar dolazi nakon odrađenog Europskog prvenstva u Zagrebu i Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je spremno za drugi Zadar Dogus Basketball Tournament. Brojna poznata imena iz svijeta košarke najavile su svoj dolazak na najjači pripremni turnir u Europi. Predvode ih bivši grčki i hrvatski reprezentativci, proslavljena imena europske i svjetske košarke Theódoros Papaloukás i Stojko Vranković.

Papaloukás je svojevremeno proglašen najboljim igračem Europe, bio je MVP Eurolige koju je osvojio dva puta. U bogatoj karijeri igrao je za košarkaške gigante Olympiakos, Maccabi Tel Aviv i CSKA iz Moskve. S reprezentacijom Grčke osvojio je europsko zlato i svjetsko srebro. Euroliga ga je uvrstila u momčad desetljeća.

Stojko Vranković je s Panathinaikosom bio prvak Europe. Ima pet odličja s velikih reprezentativnih akcija (dva u dresu ex Jugoslavije, tri u dresu Hrvatske). Svakako najdraža mu je ona osvojena 1992. na OI u Barceloni kada je Hrvatska igrala finale protiv Dream Teama. Dobitnik je državne nagrade Franjo Bučar, odlikovan je redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, HOO ga je 1995. proglasio najboljim sportašom promicateljem Hrvatske u svijetu.

Na parketu svoju će košarkašku genijalnost pokazivati nekadašnji NBA igrači, njih čak osam. Najviše ih je u redovima turskog Fenerbahcea – tri. Ekpe Udoh koji je bio 6. izbor prve runde drafta, a nastupao je za NBA momčadi Golden State Warriors, Milwaukee Bucks te LA Clippers, popularni Makedonac Pero Antić igrao je za Atlanta Hawks, dok je odlični Talijan Luigi Datome nosio dres Detroit Pistonsa i Boston Celticsa. U doprvaku Europe, grčkom Olympiacosu i turskoj Darussafaki Dogus nastupit će po dva bivša NBA igrača. Vassilis Spanoulis nastupao je za NBA momčad Houston Rockets, dok je njegov momčadski kolega iz Olympiacosa - Otello Hunter igrao za Atlanta Hawks. U turskoj Darussafaki Dogus bivše NBA zvijezde koje dolaze na turnir su Semih Erden i Luke Harangody. Obojica su igrala za Boston Celtics i Cleveland Cavaliers. Posljednji bivši NBA igrač Gal Mekel, nastupit će za beogradsku Crvenu zvezdu, a u NBA ligi igrao je za momčadi Dallas Mavericks te New Orleans Pelicans.

Veliki mamac za publiku zasigurno će biti i centar Crvene zvezde, snažni Sofoklis Schortsanitis, playmaker Fenerbahçea Bobby Dixonu, Ricky Hickman, također bek Fenerbahçea, prošlogodišnji igrači Real Madrida, K.C. Rivers iz redova Bayern Munchena te Marcus Slaughter koji igra za momčad Darussafake Dogus. Spomenimo i izvrsnog Emira Preldžića, ove sezone u dresu Darussafake Dogus, kao i Nihada Đedovića iz Bayerna.

Ulaznice za turnir koji se igra od 24. do 27. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru mogu se kupiti online na stranicama i svim prodajnim mjestima Ticketshopa. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna za dnevnu ulaznicu, odnosno 140 kuna za komplet ulaznica za svih devet utakmica. Djeca do 14 godina koja dolaze u pratnji roditelja s kupljenom ulaznicom imaju besplatan ulaz u dvoranu na utakmice.

Dogus Grupa osnovana je 1951. Aktivna je u osam ključnih tvrtki i koristi stil upravljanja koji je istovremeno usredotočen na kupca i produktivnost. Zapošljava gotovo 50.000 zaposlenika kroz više od 250 tvrtki. Dogus grupa sudjeluje u nekoliko društveno odgovornih i sponzorskih projekata s posebnim naglaskom na razvoj djeteta, obrazovanje, okoliš, kulturu, umjetnost i sport. Dogus grupa pouzdan je investitor u sportu na svim razinama, od mladih sportaša do profesionalne košarke. Osim svoje privrženosti prema košarci, Dogus Grupa ima za cilj pružiti jednake mogućnosti u sportu i podizati profesionalne sportaše koji će biti svjesni svoje odgovornosti prema društvu pružanjem razvojne mogućnosti sportašima amaterima od rane dobi. Sada kao član obitelji partnera euroligaške košarke, Dogus grupa bit će u boljoj poziciji nego ikada ostvariti svoje korporativne, društvene i sportske ciljeve.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider