Košarka
SPORTOVI
Košarka
Imao još dvije ponude

Srpski menadžer otkrio pozadinu transfera koji je uzburkao javnost

Ne stišava se bura oko prelaska Ivice Zupca iz Cibone u Cedevitu, a njegov menadžer Miodrag Ražnatović otkrio je pozadinu priče...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zubac je nakon raskida ugovora s Cibonom na vlastiti zahtjev potpisao ugovor na tri i pol godine s hrvatskim košarkaškim prvakom Cedevitom, a njegov menadžer Miodrag Ražnatović detaljno je putem Twittera objasnio zašto je došlo do takvog raspleta.

"Njegova plaća je bila prilično skromna, 2.000 eura, a nije je primio u 10., 11. i 12. mjesecu. Po ugovoru, rok za raskid (ugovora u tom slučaju) je 45 dana. Ivica Zubac je imao mogućnost raskida 25. studenog i nije ga iskoristio. Strpljivo je čekao 40 dana i potom odlučio promijeniti klub koji ga ne cijeni", objasnio je Ražnatović i dodao:

"Kada klub igraču ne plati tri mjeseca plaću koja iznosi 2.000 eura i u dvije utakmice mu dodijeli ukupno dvije minute i 40 sekundi, jasno je da ga klub ne cijeni i da mora otići. Stoga je u ponedjeljak, 4. siječnja, raskinuo ugovor u 20.00 sati, slanjem dopisa u skladu sa ugovorom. Sljedećeg dana Cibona je isplatila sva dugovanja", izjavio je Ražnatović i otkrio da je Zubac imao još dvije ponude.

''Nakon raskida ugovora, igrač je dugo vagao između dvije ponude iz španjolske lige i Cedevite i opredijelio se za hrvatsku momčad zbog sedam utakmicu u Euroligi! Apsolutno nijedan klub nije bio upoznat s raskidom ugovora, niti je bilo tko utjecao na igrača da se odluči za potez koji mu je teško pao!", nastavio je Ražnatović i ocijenio da su najzaslužniji za ovakav rasplet čelnici Cibone, nazvavši ih ljudima koji nisu mogli osigurati igraču 2.000 eura mjesečno, "ne shvaćajući da se radi o potencijalnom draft izboru''.

''Uz svo poštovanje teške financijske situacije, ne postoji klub koji ne može osigurati 2.000 eura sa nagoviještenih 650.000 dolara odštete pri transferu u NBA! Ili ipak postoji... S druge strane, Zubac nema mogućnost normalno živjeti ako od kolovoza do siječnja primi 2.000 eura ili 400 eura mjesečno!", zaključio je Ražnatović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider