Košarka
SPORTOVI
Košarka
Munjevita reakcija

Cedevita 'preotela' velikog hrvatskog talenta, u Ciboni 'poludjeli'

Naš najbolji košarkaški klub doveo je u svoje redove mladog centra iz gradskog rivala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi igrač Cedevite je Ivica Zubac, 18-godišnji centar NBA potencijala koji je s aktualnim prvacima Hrvatske potpisao ugovor na tri i pol godine.

Zubac je u Cedevitu stigao nakon raskida ugovora s Cibonom koja mu je dugovala određeni novčani iznos, navodno svega 6 tisuća eura koji su mu uplaženi s danom zakašnjenja. Mladi košarkaš je iskoristio veliki propust Cibone i dobio slobodne papire te zajedno sa svojim menadžerom Miškom Ražnjatovićem realizirao prelazak u redove gradskog rivala koji je danas puno ozbiljniji klub od nekad slavnih 'cibosa.'

"Čim smo čuli za raskid odmah smo reagirali i uspjeli smo dovesti jednog od najtalentiranijih europskih centara", ponosno je objavio direktor Cedevite Davor Užbinec koji zbog realizacije transfera nije otputovao u Istanbul na utakmicu Darušafaka - Cedevita.

"Zubac je rođen za velike stvari, a mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Dogovorili smo se da Zubac može otići u NBA uz odštetu već ovog ljeta, ali siguran sam da će napraviti veliki napredak kod nas i ostati puno duže", izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Iz Istanbula se oglasio i čovjek koji je od svih u Cedeviti vjerojatno najzadovoljniji transferom - trener Veljko Mršić.

"On je dragulj za stvaranje velike momčadi za budućnost, vjerujem da će se brzo uklopiti jer je izuzetno talentiran. On nam već sada može dati puno."

U Ciboni poludjeli: Cedevita nas želi destabilizirati!

Nakon što ih je Zubac napustio, oglasila se i Cibona, priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"KK Cibona je iznenađena željom igrača Ivice Zubca za raskidom ugovora s KK Cibona. Ivica Zubac, kao igrač Cibone imao je sve uvjete kao i ostali mladi perspektivni igrači u krugu prve momčadi i omladinskog pogona. Njegova želja za raskidom ugovora je temeljena na navodnom nezadovoljstvu statusom u momčadi i minutažom, iako je imao veliku minutažu i bio najbolji igrač na utakmicama protiv Energia-e Rovinari i Tajfuna.

Smatramo da svojom reakcijom pokazuje izrazito nepoštivanje kolega, mlađih i starijih, koji se borbenošću i zalaganjem na terenu bore za svoju minutažu.

Dovesti u pitanje rad trenera koji su ga trenirali prije i sadašnjeg trenera koji slavi pobjede u šest od zadnjih sedam utakmica je bespredmetno, jer je očigledan napredak svih mladih igrača u klubu kako na poziciji centra, tako i na ostalim pozicijama.

Također, iznenađeni smo i postupkom KK Cedevita, koja na ovakav način želi destabilizirati naš klub te vrbuje naše mlade igrače i nagovara da se na bilo koje načine riješe ugovornih obveza i prijeđu u njihove redove.

Ivica Zubac je treći mladi talentirani igrač koji je nagovoren za prelazak iz Cibone. Htjeli bi još za kraj navesti da su sve financijske obveze prema igraču na današnji dan u potpunosti podmirene pa je ovakvo ponašanje igrača neprihvatljivo za klub", stoji u priopćenju Cibone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider