Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najteži domaći poraz Thundera

Miami pregazio Oklahomu u povratku Westbrooka

Najteži domaći poraz cijele sezone doživjela je sinoć momčad Oklahoma City Thundera od Miami Heata. Aktualni prvaci slavili su u Chesapeake Energy Areni s lakih 103-81...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ovom se susretu za Oklahoma City u sastav nakon oporavka od ozljede koljena vratio njihov playmaker Russell Westbrook. Bila mu je to prva utakmica od one protiv New York Knicksa na Božić, a na kraju je završio sa 16 koševa i šutem iz igre 4-12.

Miami je sjajno otvorio susret, poveo sa 19 koševa razlike, da bi se Thunder uspio vratiti i smanjiti samo na minus 7. No, Miami je drugo poluvrijeme započeo serijom 16-4, te je imao odgovor na svaki pokušaj domaćina. Velika Miamijeva trojka imala je svoj dan, pa je tako LeBron James ubacio 33 koša uz šut iz igre 15-22, a pridodao je 7 skokova, 4 ukradene lopte, ali i osam izgubljenih lopti. Susret je prijevremeno napustio u posljednjoj četvrtini nakon prekršaja Sergea Ibake koji mu je raskrvario nos.

Dwyane Wade i Chris Bosh svaki su zabili po 24 koša za Miami. Wade je podijelio i 10 asistencija, dok je Bosh skupio 8 skokova. Velika trojka aktualnih prvaka kombinirano je zabila jednak broj koševa kao i cijela momčad Thundera (81). Najbolji strijelac kod poraženih domaćina bio je Kevin Durant s 28 koševa i šutom iz igre 10-22. Durant je šutirao tek 1-9 dok ga je čuvao Shane Battier.

Golden State Warriorsi na domaćem su parketu savladali Houston Rocketse 102-99 u produžetku. Stephen Curry položio je loptu u mrežicu preko Dwighta Howarda 3,2 sekunde prije kraja i donio Warriorsima produžetak, gdje su potom domaćini uspjeli prekinuti niz od osam uzastopnih pobjeda Rocketsa. David Lee s 28 koševa i 14 skokova, te Curry s 25 koševa i 6 asistencija bila su prva imena Warriorsa, dok se kod Rocketsa istaknuo James Harden s 39 koševa, od kojih je 34 zabio u drugom poluvremenu. Howard je ubacio 11 koševa, uz 21 skok.

U posljednjoj utakmici večeri Denver je slavio na gostovanju kod Milwaukeeja 101-90. Nuggetsi su tako uspjeli prekinuti negativnu seriju od pet uzastopnih poraza, dok Bucksi ostaju jedina momčad koja ove sezone u NBA ligi nije upisala dvije uzastopne pobjede. Prvo ime Nuggetsa bio je Kenneth Faried s 26 koševa, dok je najefikasniji igrač Bucksa u izostanku najboljeg im strijelca Brandona Knighta bio Caron Butler sa 17 koševa. (TS)

NBA liga, četvrtak:

Milwaukee - Denver 90-101 (Butler 17k / Faried 26k, Hickson 14k, 10s)

Oklahoma City - Miami 81-103 (Durant 28k, 8s / James 33k, 7s, Wade 24k, 10a)

Golden State - Houston 102-99, produžetak (Lee 28k, 14s, Curry 25k / Harden 39k)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider