Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA liga

Miami na krilima Jamesa razmontirao Milwaukee, uvjerljivi Warriorsi

U noći s utorka na srijedu odigrane su četiri utakmice najjače košarkaške lige svijeta u kojima su domaćini bili i više nego uvjerljivi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni prvak Miami Heat svladao je Milwaukee Bucks sa 118-95 uz odlično raspoloženog LeBrona Jamesa. Najbolji igrač današnjice je za 30 minuta provedenih na parketu upisao 33 poena, dok je u preostalim rubrikama bio neuobičajeno slab – tri skoka i dvije asistencije. Miami je rano stekao veliko vodstvo, pa je trener Erik Spoelstra imao mogućnost izrotirati sve igrače, a jedino se Roger Mason Junior nije upisao u strijelce.

Michael Beasley bio je nakon Jamesa najbolji strijelac domaćeg sastava s 18 poena, a isto su toliko, na drugoj strani, ubacili Gary Neal i John Henson. Bila je to peta ovosezonska pobjeda Miamija u osmom nastupu.

Golden State je, baš kao i Miami, lako svladao svog gosta u ORACLE Areni u Oaklandu – Detroit. Bilo je 113-95, a stvari su više-manje bile riješene već nakon prve četvrtine koju su Warriorsi dobili s 35-16. Trener Mark Jackson je do kraja utakmice pružio minutažu svim svojim igračima i svih su se uspjeli upisati na listu strijelaca. Stephen Curry je bio najefikasniji s 25 poena i osam asistencija, dok su David Lee i Jermaine O'Neal pridodali po 17 koševa.

Kod gostiju je čak pet igrača bilo dvocifreno po broju koševa, no to svejedno nije bilo dovoljno za raspoloženi Golden State. Bila je to peta pobjeda domaćina ove sezone, kao i peti poraz Pistonsa.

Los Angeles Lakersi su iznenadili New Orleans slavivši sa 116-95. Lakersi, koji i dalje igraju bez Kobea Bryanta, su prikazali sjajnu momčadsku košarku u kojoj se nitko nije posebno isticao, već je gotovo svaki igrač uzeo najmanje četiri šuta iz igre. Većina je igrača bila vrlo raspoložena, no ponajviše Jordan Hill, koji je upisao 21 poena i 11 skokova.

Kod gostiju su slabo odigrali Tyreke Evans (4-13 šut iz igre), Jrue Holiday (2-11) i Eric Gordon (5-13), što ostatak momčadi, predvođen Anthonyjem Davisom, nije mogao popraviti.

Spomenimo i 105-95 pobjedu Dallas Mavericksa protiv Washington Wizardsa. Dirk Nowitzki i Monta Ellis ubacili su po 19 poena u pobjedničkom sastavu, dok su Vince Carter i Samuel Dalembert pridodali 16, odnosno 15. Kod poraženih je Trevor Ariza bio najefikasniji s 27 poena, dok je okosnica momčadi, John Wall i Bradley Beal, bila dobro zakočena od domaće obrane (23 poena kombinirano).

Uočimo za kraj i bizaran podatak, a taj je da su sva četiri gosta ubacila identičnih 95 poena... (TS)

NBA liga, utorak:

Miami – Milwaukee 118-95 (James 33k, 3s, 2a / Neal 18k, 3s, 4a)

Dallas – Washington 105-95 (Nowitzki 19k, 8s / Ariza 27k, 7s)

Golden State – Detroit 113-95 (Curry 25k, 8a / Drummond 16k, 14s)

LA Lakers – New Orleans 116-95 (Hill 21k, 11s / Gordon 17k)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider