Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Najomraženiji u Europi'

Španjolci ga uvukli u rat: 'Mrze ga kao i Dražena Petrovića'

Španjolski dnevnik Marca stao je u obranu košarkaša Real Madrida Rudyja Fernandeza kojeg je francuski magazin Basket Hebdo proglasio najomraženijim igračem u Europi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fernandez je jedna od ključnih figura Reala u zasad savršenoj sezoni u kojoj je ''kraljevski klub'' ostvario maksimalnih 11 pobjeda u Euroligi i 14 u španjolskom prvenstvu. No, isto je tako 28-godišnji krilni igrač jedan od najneomiljenijih na parketima zbog prgavog ponašanja i nerijetkih provokacija suparnika.

Spomenuti Basket Hebdo ga je optužio za često nesportsko ponašanje, ali Marca u svemu vidi francuski jal, nastao iz rivaliteta između francuske i španjolske reprezentacije posljednjih godina. Madridski dnevnik tako podsjeća na 'sramotnu agresiju' Nicolasa Batuma na Juanu Carlosu Navarru i Ronnyja Turiafa na Fernandezu.

U zaključku se Marca dotaknula i dviju legendi - našeg Dražena Petrovića i Talijana Dine Meneghina.

''Mnoge su velike figure u povijesti europske košarke bile priznate i cijenjene zbog svoje strastvenosti, a u isto su ih vrijeme suparnici mrzili i ocrnjivali. Dražen Petrović i Dino Meneghin su dva sjajna primjera'', zaključuje Marca. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider