Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bez pravog Ukića nije išlo

Maccabi se osvetio Cedeviti: Prvak Europe slavio u Zagrebu

U 9. kolu skupine B Eurolige košarkaši Cedevite poraženi su od aktualnog europskog prvaka Maccabija sa 71:82 (15:14, 19:29, 19:11, 18:28) pred oko 4000 gledatelja u KC Dražen Petrović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajno je bilo Cedevitino otvaranje koje je podsjetilo na veliku večer Repešine momčadi i pobjedu u Tel Avivu. Nakon tri minute hrvatski prvak je protiv aktualnog europskog prvaka vodio 11:2, nakon sedam minuta bilo je 15:5, ali s prvim igračkim rotacijama uslijedio je preokret. Tyus (6 poena) pod košem i Linhart (11 poena) izvana, pokrenuli su igru Maccabija koji je prvo napravio seriju 12:0 i u 11. minuti prvi put poveo (15-17). Izraelci su od 7. do 15. minute ubacili 26 koševa, a Cedevita samo šest.

Tko zna kako bi završilo prvo poluvrijeme da Fran Pilepić u dvije minute nije povezao 11 poena i vratio Zagrepčane do četiri poena zaostatka (32:36). No, kad je Pilepić stao stala je i Cedevita pa se Maccabi do poluvremena ponovno domogao solidne zalihe (34:43). Uz Pilepićevih 14 koševa, Miro Bilan je u prvom poluvremenu bio najveća napadačka prijetnja (9 poena), a Ivan Ramljak dao je uobičajen doprinos u obrani, no nedostajao je učinak drugih, Luke Babića i kapetana Roka Ukića prije svih, u čijoj je igri primjetan bio nedostatak treninga u posljednja dva tjedna.

Kad je Maccabi u 26. minuti otišao na +12 (39:51) učinilo se da za Cedevitu povratka više nema, ali se još jednom ukazao Fran Pilepić, povezao dvicu i tricu, i pokrenuo ostale. Agresivnom obranom i s dvije Zubčićeve trice Cedevita je do kraja treće četvrtine potpuno uhvatila priključak (53-54) i odluku o pobjedniku ostavila za posljednjih deset minuta.

Tu je europski prvak pokazao svoje pravo lice. Jeremy Pargo, Devin Smith i Alex Tyus ubacili su u posljenjoj dionici 25 od 28 koševa gostiju i odveli Maccabi do pobjede. Fran Pilepić je s 22 koša bio najefikasniji igrač Cedevite. Zubčić je postigao 13, a Miro Bilan 10 poena.

Smith je s 14 poena, 11 u posljednjoj četvrtini, bio najbolji strijelac gostiju. Po 13 koševa ubacili su Tyus i Ohayon.

Cedevita je ostala na dvije pobjede iz devet utakmica, a Maccabi je stigao do šestog trijumfa. Uspije li Limoges u petak pobijediti Albu Cedevita će ostati do posljednjeg kola u igri za plasman u Top 16 Eurolige, ali neće ovisiti isključivo o sebi već i o rezultatu Limogesa u posljednjem kolu. U njemu će Cedevita, u petak 19. prosinca, gostovati kod Albe u Berlinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider