Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pobjednik nije bio upitan

Liga za prvaka: Cedevita startala pobjedom u gostima

Aktualni hrvatski košarkaški prvak Cedevita krenuo je u obranu naslova pobjedom u Rijeci protiv Kvarner 2010 sa 87-75 na otvaranju Lige za prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je u Rijeci nastupila bez ozlijeđenih Marija Delaša i Tomislava Zubčića, no pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Gosti su već nakon prve četvrtine imali 11 koševa viška (30-19), a na poluvremenu plus 14 (54-40), koliko je bilo i na koncu treće dionice (73-59). U posljednjih deset minuta Kvarner je smanjio razliku na konačnih 87-75 za zagrebački sastav.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 19 koševa i sedam skokova, Marko Arapović sa 13 koševa, te Luka Babić i Stanko Barač sa po 10 koševa. U redovima riječkog sastava najefikasniji su bili Dino Cinac sa 20 koševa i šest skokova i Marjan Čakarun sa 18 koševa i pet skokova.

Ogled Kvarnera 2010 i Cedevite trebao se igrati u 5. kolu 11. travnja, no zbog Cedevitinih obveza u regionalnoj ABA ligi susret je odigran ranije. Prije prve utakmice protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige, Cedevita će unaprijed odigrati i susret 6. kola protiv Alkara. Utakmica se trebala igrati 18. travnja, no igrat će se ove nedjelje.

Liga za prvaka službeno kreće 1. travnja utakmicama prvog kola, a sastaju se Šibenik - Zadar, Cedevita - Zabok, Cibona - Zagreb, te Kvarner 2010 - Alkar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider