Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Košarka
analiza prvog kruga

Legendarni Giannakis za GOL.hr: Šarić i Simon su najbolji, Tomić ne igra dobro, a Hezonja…

Eurobasket u Zagrebu je zaključen, a komentar cijele skupine, kao i hrvatske reprezentacije, dao nam je ponajveći grčki košarkaš svih vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Panagiotis Giannakis jedan je od najslavnijih grčkih košarkaša. Bivši reprezentativac i izbornik koji je u prebogatoj karijeri jedini u povijesti s reprezentacijom bio prvak Europe kao igrač i kao trener. U Zagrebu je radio kao stručni komentator za jednu grčku televiziju te nam je rado prokomentirao kvalitetu košarke u hrvatskoj skupini.

''Gledajte, mislim da Grčka, Hrvatska i Slovenija pokušavaju igrati dobru košarku, ali s drugačijim ishodom, s obzirom da je kvaliteta igrača različita. Grčka ima odličnu momčad, a u prednosti je zbog širine klupe. Hrvatska igra dobro, ali imala je problema sa zdravljem Bogdanovića. No, kad se nađe u prilici, zna napraviti jako dobar posao. Slovenija je vrlo dobra i pružila je jaki otpor, jer ima izraženi momčadski duh i veliku želju na parketu'', objasnio je Giannakis za GOL.hr uoči zadnjeg dana, ne računajući da će naši košarkaši protiv Gruzije potpuno podbaciti.

''Najveće razočarenje je Gruzija, koja ima kvalitetne igrače, ali nije igrala jako dobro. Makedonija je imala neke dobre trenutke, a ni Nizozemci nisu loši, pokazali su da znaju igrati. Međutim, mislim da kvaliteta u ovoj skupini nije kao u nekim drugima. Najkvalitetnija grupa je u Berlinu'', nadodao je 'Grčki zmaj'.

Eurobasket 2015

Giannakis je vrlo cijenjen u europskoj košarci. Njegovo mišljenje ima težinu. Čovjek je samo u igračkoj karijeri osvojio 16 naslova, dok je u ranim danima u jednoj utakmici ubacio čak 73 poena. Po njegovim riječima, nema dvojbe koje su bile dvije najbolje utakmice u zagrebačkoj Areni.

''Vidio sam ovdje nekoliko interesantnih utakmica. Mislim da ja najbolja bila ona između Grčke i Hrvatske, jer obje momčadi su jedna drugoj stvorile puno problema. Hrvatskoj je nedostajalo čvrstine pod košem i kreacije na perimetru, a na kraju je presudilo grčko iskustvo. Također je bila zanimljiva utakmica između Slovenije i Grčke, gdje smo vidjeli dva različita lica i veliku energiju Slovenije koja se nije predavala. Bila je entuzijastična i vrlo opasna u šutu za tri poena.''

Kako vidi Hrvatsku

Zamolili smo ga da nam da svoje viđenje Hrvatske. Koji su to igrači koje bi izdvojio, odnosno tko ga je najviše impresionirao u Perasovićevoj momčadi?

''Šarić vam igra jako dobro, no mislim da je ključ hrvatske reprezentacije Bogdanović. Izdvojio bih i Tomića koji, doduše, nije odigrao kako zna i umije. U ovom momentu ne igra svoju najbolju košarku. Hezonja je dobar talent, ali treba mu još puno iskustva. No, u ovom trenutku najbolji igrač Hrvatske je Kruno Simon. Igra vrlo pametno i s velikom strašću.''

Na kraju smo ga onako navijački upitali što misli o finalu Grčke i Hrvatske.

''Nadam se za oboje'', sa smiješkom je zaključio vrlo opušteni i susretljivi Giannakis.
 

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider