Košarka
SPORTOVI
Košarka
Četvrti put MVP lige

LeBron James uz bok Jabbaru i Jordanu!

Prema izvještaju ESPN-a, košarkaš Miamija LeBron James ovogodišnji je dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) u NBA ligi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Informacija još uvijek nije službena, budući da će NBA objaviti dobitnika u nedjelju, ali osim ESPN-a, još nekoliko američkih medija je objavilo ovu vijest pozivajući se na pouzdani izvor.

James će postati tek peti igrač u povijesti koji je nagradu MVP osvojio najmanje četiri puta. Kareem Abdul-Jabbar je šest puta bio MVP, Michael Jordan i Bill Russell pet puta, a Wilt Chamberlain jednom manje.

James je ovo priznanje osvajao 2009., 2010. te prošle godine kada je predvodio Miami do naslova NBA prvaka. Ove je sezone Heat osvojio prvo mjesto u osnovnom dijelu lige, a bez poteškoća se plasirao i u drugi krug doigravanja. James je bio na prosjeku od 26.8 koševa, osam skokova i 7.3 asistencija, tako da vjerojatno osvajanje MVP nagrade doista nije nikakvo iznenađenje. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider