Košarka
SPORTOVI
Košarka
Iznimno ga cijene

Kukoč se vratio u Bullse: Uzbuđenje i čast je opet biti dijelom momčadi

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč (46), koji je s Chicago Bullsima osvojio tri NBA naslova, postao je posebni savjetnik klupskog predsjednika Michaela Reinsdorfa, a uz to će promovirati Bullse u svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Samo nekoliko minuta trebaš biti uz Tonija da bi cijenio njegovu osobnost, strast i profesionalizam te prepoznao doprinos kojeg će pružiti našoj momčadi u svojoj novoj ulozi", izjavio je u ponedjeljak Reinsdorf.

"Toni će raditi širom organizacije te će imati različite uloge. Svojim iskustvom će donijeti vrijednost, bez obzira da li će to biti vezano za strane igrače u našoj momčadi ili pak prilikom objašnjavanja našim partnerima i navijačima što to znači biti Chicago Bull. Toni će biti naš snažni predstavnik", istaknuo je predsjednik šesterostrukog prvaka NBA lige.

Kukoč je za Bullse igrao od 1993. do 2000. godine uz legendarne igrače Michaela Jordana i Scottiea Pippena.

"Uzbuđenje i čast je opet biti dijelom momčadi koja je definirala moju igračku karijeru ovdje u Sjedinjenim Državama i Chicagu", izjavio je Kukoč.

"Bullsi su postali moja proširena obitelj pa se stvarno veselim budućnosti i što ću biti Bull čitav život", napomenuo je.

Na novom poslu će se pridružiti Pippenu koji je predsjednikov posebni savjetnik od 31. listopada 2012. godine.

Kukoč je sa 13 sezona u NBA-u, od kojih sedam u Bullsima, veteran najbolje košarkaške lige na svijetu a 1996. godine proglašen je najboljim šestim igračem lige. Od 1996. do 1998. osvojio je tri NBA naslova.

Godine 1992. s Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, u povijesnom trenucima kada je Hrvatska izložena srpskoj agresiji tražila međunarodno priznanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider