Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vratili se iz ponora pa...

Kraj euro sezone za Cedevitu: Aco ih izbacio u ludoj utakmici!

Košarkaši Cedevite nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Eurocupa nakon što su u posljednjem kolu skupine P poraženi na gostovanju kod Lietuvos Rytasa sa 75:74.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo kakva pobjeda odvela bi Zagrepčane u nokaut-fazu, ali u zadnjem se napadu momčad hrvatskog izbornike Jasmina Repeše nije snašla. Nakon ubacivanja sa strane poslije prekršaja domaćih lopta je nekako došla do Gorana Sutona koji je promašio tricu. Odbijene se lopte pod košem dokopao Allan Ray, ali nije uspio ubaciti za pobjedu.

Litavska momčad, koju vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, imala je na poluvremenu veliku prednost (41:27). Cedevita se u nastavku vratila, u posljednjoj je četvrtini u nekoliko navrata imala i vodstvo, ali završnica joj, kao već nekoliko puta ove sezone, nije bila naklonjena.

Lietuvos Rytas tako s prvog mjesta u skupini ide u osminu finala, a o drugom će putniku kasnije odlučivati Zaragoza i Beşiktaş.

U večerašnjoj je utakmici najefikasniji kod Litavaca bio Renaldas Seibutis s 15 koševa, dok su Cedevitu predvodili Nolan Smith sa 17 i Ivan Ramljak s 12 poena.

Eurocup, skupina P, 6. kolo:

Lietuvos Rytas - Cedevita 75:74

Zaragoza - Beşiktaş (kasnije)

Redoslijed: 1. Lietuvos Rytas 4-2, 2. Beşiktaş 3-2 (-1), 3. Zaragoza 2-3 (-1), 3. Cedevita 2-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider