Košarka
SPORTOVI
Košarka
Povratak u Hrvatsku

Košarkaška reprezentacija dobiva izbornika? Perasoviću otkaz u Valenciji

Španjolski košarkaški klub Valencia i hrvatski stručnjak Velimir Perasović raskinuli su suradnju koja je trajala od 2012. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valencia je putem svoje službene internetske stranice potvrdila sporazumni rastanak s hrvatskim trenerom, jutro nakon što je španjolski klub pretrpio neočekivani poraz u Eurokupu od CSU Ploiestija. Momčad će privremeno preuzeti njegov pomoćnik Carles Duran.

Perasović je momčad ostavio na šestom mjestu ACB lige s omjerom pobjeda i poraza 10-7. Valencia je ispala u prvom krugu Eurolige, a sada nakon tri kola druge faze Eurokupa ima pobjedu i dva poraza.

Perasović je s Valencijom osvojio naslov pobjednika Eurokupa prošle sezone, a samo godinu dana ranije bio je na pragu velikog uspjeha i osvajanja Kupa kralja, no protiv Barcelone u finalu nije išlo.

Ovakvim raspletom situacije otvara se mogućnost da Hrvatska dobije novog izbornika, nakon što je to mjesto napustio Jasmin Repeša. Naime, poznato je da treneri s ugovorom u Španjolskoj ne mogu istovremeno biti izbornici reprezentacija.

S obzirom da je Eurobasket sve bliže (rujan) i da se skupina u kojoj je smještena Hrvatska igra u zagrebačkoj Areni, lako je moguće da ćemo uskoro doznati da li je upravo Perasović novi izvornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider