Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hrvatska - Litva

Košarkaši lete na krilima navijača: Kemija za finale

Hrvatska večeras protiv Litve traži i devetu uzastopnu pobjedu na Eurobasketu.

HRVATSKA - LITVA  polufinale Eurobasketa LIVE TEXT 17:45

Samo su Španjolci zaustavili Hrvate na ovom prvenstvu. Samo dvostruki uzastopni europski prvaci i finalisti Olimpijskih igara. Tog nesretnog, ili možda sretnog, prvog dana Eurobasketa isprašili su nas u Celju pred skoro punom dvoranom hrvatskih navijača.

>> 'Najdraži' Amerikanac: U Realu je sjajno, ali ovdje igraš za cijelu zemlju!

>> Repeša i Ukić presretni: 'Ovo je predobro da bi sad stalo'

Naši su košarkaši u svlačionicu ispraćeni salvama zvižduka. I to potpuno zasluženo. No, navijači su se vratili, a kemija između terena i tribina je rasla. Erupcija je bila protiv Češke u posljednjoj utakmici drugog kruga.

Našim su košarkašima kritike poslužile kao gorivo, a onda su nastavili voziti na krilima navijača. Odlične igre digle su im samopouzdanje do neba, a još kad te prati toliko ljudi...

U Stožicama je protiv Ukrajine bilo oko sedam tisuća Hrvata. Nikad naše košarkaše nije pratilo više ljudi na velikom natjecanju. Ok, možda u Torontu 1994.. kada su kanadski Hrvati na SP-u zbilja radili čudesnu atmosferu.

Može li Hrvatska do finala Eurobasketa?

Ukupno glasova:

''Sjajan je osjećaj igrati pred toliko puno navijača. Na ovo smo čekali 18 godina'', rekao je Krunoslav Simon, najveći junak pobjede hrvatskih košarkaša protiv Ukrajine.

''Opet sam pjevao tijekom utakmice. A kako neću u ovoj atmosferi. Pred ovim navijačima ne osjećam umor'', rekao je Bojan Bogdanović kojeg ponese pjesma u Stožicama.

Danas se protiv Litve ponovno očekuju tisuće hrvatskih navijača. Uzimat će se slobodan dan, odlazit će se s posla ranije, minus na kartici će se povećavati. Ali hej, ovo nismo vidjeli 18 godina u hrvatskoj košarci. Nekada smo na nju bili možda i najponosniji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider