Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Spoj nacije i košarke'

Repeša i Ukić presretni: 'Ovo je predobro da bi sad stalo'

Hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u polufinale Eurobasketa.

Čekali smo dugih 18 godina da hrvatski košarkaši prođu to četvrtfinale. Izgubili smo ih čak šest od 1995. godine, čak četiri na Europskim prvenstvima.

>> Košarkaši pišu povijest: HRVATSKA nakon 18 godina izborila POLUFINALE!

''Nakon četiri izgubljena četvrtfinala, hvala mojim suigračima što su mi napokon omogućili ulazak u polufinale na velikom natjecanju. Odigrali smo dobru utakmicu, napravili smo veliku razliku u prvom dijelu i u nastavku rutinski kontrolirali utakmicu. Ukrajina nije ugrozila našu pobjedu, spustili su se na minus 9 u nastavku zbog nekih naših grešaka, ali nismo se uplašili da nas mogu pobijediti'', rekao je kapetan Roko Leni Ukić nakon velike pobjede.

Jasmin Repeša napokon je uspio. I ne želi da stane na polufinalu.

''Presretan sam sa spojem košarkaške reprezentacije i cijele nacije. To je najveća dobit za našu košarku. Ali, ono najbitnije, priča je suviše dobra da bi završila s ovom utakmicom. Šteta što smo se malo opustili kad smo pobjegli na 19 razlike i pustili ih da spuste na devet, malo smo se sporo vraćali u obranu, ali naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Litva ili Italija u polufinalu? Tko dođe, dobro dođe. Možemo igrati s jednima i drugima'', rekao je izbornik Jasmin Repeša.

Sjajan je osjećaj igrati pred toliko puno navijača. Na ovo smo čekali 18 godina. Krenuli smo suviše mekano u obrani protiv Ukrajine, ali smo imali sreće što smo pogodili neke teške šuteve. Kada smo počeli igrati dobru obranu u drugoj četvrtini, to se odmah odradilo na rezultatu i na kraju smo zasluženo pobijedili. No, naša pobjednička serija neće značiti ništa ako izgubimo u polufinalu. Imamo samopouzdanja i moramo učiniti sve da ne stanemo na ovome", izjavio je junak pobjede protiv Ukrajine, Kruno Simon, koji je postigao 23 koša.

"Igrali smo istu obranu kao i na cijelom turniru, pomagali si i borili za svaku loptu. Bili smo pod pritiskom zbog povijesti hrvatske košarke, ali za većinu naših igrača ovo je bio prvi četvrtfinale. Nismo se željeli obazirati na loše rezultate iz prošlosti, samo smo željeli odigrati našu igru. Sada imamo osam pobjeda u nizu, ali ne želimo na tome stati, naša priča ne završava s ovom utakmicom", nadovezao se Ante Tomić.

Može li Hrvatska do finala Eurobasketa?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider