Košarka
SPORTOVI
Košarka
'nisam ja kriv'

Kakva je budućnost Hrvatske u ratu između FIBA-e i Eurolige otkrio je predsjednik Bertomeu

Prije dva tjedna FIBA je shvatila da neće nadmašiti Eurokup i pretjerano je reagirala i povukla rigorozan potez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi čovjek košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu izjavio je kako ne osjeća krivnju zbog prijetnji suspenzijama nacionalnim savezima i poručio kako će izaći kao pobjednik u sukobu s FIBA-om.

FIBA je nacionalnim savezima, njih čak 14 među kojima je i Hrvatska, zaprijetila izbacivanjem s Europskog prvenstva i Olimpijskih igara ukoliko njihovi klubovi nastupe u ULEB-ovom Eurokupu umjesto u FIBA-inoj Ligi prvaka.

"Krivica nije moja. Prije samo 15 dana situacija ja bila različita, ali je FIBA shvatila da neće nadmašiti Eurokup i pretjerano je reagirala, rekao bi brutalno. Pitam se kako će se FIBA pojaviti pred Španjolskom i Litvom, koje su izborile plasman na Olimpijske igre i objaviti im da neće nastupiti na OI," rekao je Bertomeu u razgovoru za talijanski Corriere della Sera.

Bertomeu je naglasio kako postoji mogućnost da Italija i Srbija izgube organizaciju kvalifikacijskih turnira za odlazak na OI, koji bi se igrali u Njemačkoj i Finskoj. Podsjetimo, na turniru u Italiji vizu za OI pokušat će izvaditi i reprezentacija Hrvatske.

"Generalni tajnik FIBA-e Patrick Baumann je poslao pismo Njemačkoj i Finskoj i zatražio ih da se izjasne oko domaćinstva turnira. Kako se može turnir organizirati za četiri dana?," istaknuo je čelnik Eurolige.

Bertomeu smatra kako su nacionalni savezi 'nevine žrtve' sukoba dviju organizacija.

"Dva puta smo pisali FIBA-i kako bismo organizirali sastanak, ali nismo dobili odgovor. Velika je greška ako neće razgovarati sa nama. Mislim da ćemo pobijediti na kraju, na ovaj ili onaj način," zaključio je Bertomeu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider