Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mladi uzrasti zadovoljavaju

Jasmin Repeša postaje bivši: HKS proglasio nastup na SP-u neuspjehom

Upravni odbor HKS-a na svojoj je sjednici održanoj u srijedu raspravljao o izvješćima svih izbornika i trenera s ovogodišnjih priprema i natjecanja košarkaša i košarkašica te ocijenio nastup seniorske muške reprezentacije na SP-u u Španjolskoj i osvajanje 10. mjesta neuspješnim...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proglašavajući nastup seniorske košarkaške reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj neuspješnim, članovi Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza zapravo su jasno dali do znanja da dosadašnji izbornik Jasmin Repeša neće dobiti priliku voditi reprezentaciju na Eurobasketu 2015. kojem će i Hrvatska biti jedan od domaćina.

Igre i nastup hrvatskih košarkaša na SP-u, te osvajanje 10. mjesta u konkurenciji 24 reprezentacije nisu bili u skladu s očekivanjima, ali čelni ljudi hrvatske košarke su u ocjenama nastupa ostalih izabranih vrsta još jednom pokazali svoju nedoslijednost i priličnu dozu nekompetencije.

Članovi UO-a tako su osvajanje 11. mjesta, a ne 10. kako je navedeno u priopćenju HKS-a, muške U-16 reprezentacije na Europskom prvenstvu, u konkurenciji 16 momčadi, ocijenili zadovoljavajućim, a osvajanje 10. mjesta na EP-u ženske reprezentacije iste dobi (U-16) ocijenjen je dobrim.

I ženska reprezentacija do 18 godina dobila je dobru ocjenu za 8. mjesto na EP-u, dok su odličnim ocijenjeni juniori do 18 godina koji su osvojili broncu na EP-u, muška reprezentacija U-20 koja je bila 4. na EP-u te seniorska ženska izabrana vrsta koja se osvajanjem 1. mjesta u svojoj skupini kvalificirala za Eurobasket 2015.

Osim što su ocjenjivali rad izbornika svih reprezentacija, članovi UO-a donijeli su i odluku da će se All-Star utakmica igrati 21. veljače 2015. godine u Rijeci, u organizaciji KK Kvarner 2010.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider