Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Hrvatska izraziti favorit

Jasmin Repeša: Filipinci su agresivni u svim pravcima

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša svjetstan je kako je njegova momčad izraziti favorit u susretu 1. kola skupine B protiv Filipina na Svjetskom prvenstvu koje u subotu počinje u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Teško je reći je li bolje igrati prvu utakmicu kad ste veliki favoriti ili kad ste autsajderi. U svakom slučaju, ovo je jako bitna utakmica za nas, postoji jako velika želja da se počne s pobjedom. Istina, ima i lagane nervoze, koja je pozitivna, natjecateljska, turnirska koja se tu i tamo ispolji kod pojedinaca, ali sve je u granicama normalnog", rekao je Repeša, te se osvrnuo i na Filipine:

FOTO Hrvatska se nikoga ne treba bojati: Medalja više nije nedostižan san

"Filipinci su dosta agresivni u svim pravcima. Puno situacija završavaju u dotrčavanju, imaju jako puno dobrih šutera. Nemaju puno timske igre, sve svode na igru jedan-na-jedan gdje iz prodora izbacivanjem lopte na vanjske pozicije dobijaju kvalitetne šuteve. Zato nam je najbitnija individualna odgovornost, eventualno preuzimanje, ali ne smije im se dozvoliti da rutinski dobijaju lagane šuteve. U obrani igraju agresivno s udvajanjima ispod koša bilo na viskokim ili na vanjskim igračima. Tu moramo imati dobar 'spaceing', moramo imati puno dodavanja, jer su niski i agresivni. Isto tako morat ćemo brzo formirati obranu kako im ne bismo dopustili kontranapade. Sve smo pripremili za utakmicu i sutra nam je potrebna mirnoća i shvažanje utakmice na najvišoj razini i ako odigramo utakmicu uz dužan respekt onda smo favoriti".

Susret Hrvatske i Filipina igrat će se u subotu u 12.30 sati u Sevilli. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider