Košarka
SPORTOVI
Košarka
Igrat će za Hrvatsku

Izbornik umirio naciju: Španjolci nam neće oteti veliku nadu!

Nakon nekoliko dana odmora, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša ponovno je uz parket...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jasmin Repeša, izbornik sjajnih košarkaša zaklopio je poglavlje Eurobasket i okrenuo se klupskom izazovu. Kreće u sezonu velikih ambicija s Cedevitom, no razmišlja i o sljedećem ljetu. Iako, mu je istekao izbornički ugovor, poručuje kako želi ostati na čelu reprezentacije i povesti je na Svjetsko prvenstvo.

"Nove obaveze čekaju, zaista nema vremena da odmor potraje malo duže, što bi bilo dobro, s obzirom da već u nedjelju imamo kup Dražena Petrovića i početak ABA lige sljedeći tjedan", kaže Repeša, s čijim dolaskom na klupu Cedevite ciljevi kluba jako su porasli.

"Velike su ambicije, zastupamo jaki, veliki brend i hoćemo da budemo takvi i na parketu", kaže Repeša.

Repeši je završetkom Eurobasketa istekao izbornički mandat, ali priznaje kako i dalje želi biti na čelu nacionalne vrste.
"Nemam ništa protiv, dapače. Sigurno sad u ovom momentu moram kompletnu pozornost staviti na početak rada u klubu, jer sam dosta u zaostatku, ali sigurno je da već sada moramo razmišljati o reprezentaciji i svjetskom prvenstvu da sve stavimo na svoje mjesto, onda će nam biti svima lakše."

Dio razmišljanja o svjetskom prvenstvu je i uključivanje novog košarkaškog dragulja, Marija Hezonje, u reprezentaciju. Posljednjih dana pojavile su se informacije kako bi 18-godišnjeg Dubrovčanina, igrača Barcelone, Španjolci željeli vrbovati za svoju reprezentaciju, no Repeša to opovrgava.

„U kontaktu sam i s njim i s obitelji, i znam da je on sigurno odlučan da igra samo za Hrvatsku. On može da dobije taj kredit, da dobije sportsko španjolsko državljanstvo, međutim, to nije da igra za reprezentaciju, nego to je da ima status Španjolca u španjolskim klubovima", zaključio je Repeša.

Dobre vijesti za kraj, baš kako nas je Jasmin Repeša i naučio posljednjih tjedana...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider