Košarka
SPORTOVI
Košarka
To su mu prioriteti

Šuker novi predsjednik HKS-a: Evo koja dva poteza je najavio

Ivan Šuker (58) jednoglasno je u nedjelju izabran za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza dobivši povjerenje svih 78 delegata izbornog Sabora HKS-a, nakon što je iznenada od kandidature odustao dosadašnji predsjednik HKS-a Danko Radić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Drago mi je što smo pokazali jedinstvo i potvrdili da nam je svima košarka na prvom mjestu. Zahvalio bih se svom predhodniku Danku Radiću za sve što je napravio za hrvatsku košarku, ali od danas više neće biti Radićeve niti Šukerove struje, jer je bitna samo hrvatska košarka", kazao je nakon izbora Ivan Šuker koji je ovu dužnost već obnašao u razdoblju od 2002. do 2004. godine.

Da će izbor novog predsjednika HKS-a biti samo formalnost dalo se naslutiti nakon što je Danko Radić, u trenutku kada je trebao podnijeti svoju kandidaturu, kazao da unatoč tome što je prikupio više od 40 glasova članova Sabora odustaje od kandidature.

"Smatram da moj protukandidat ima sve reference za ovu dužnost, a ja sam ionako zbog zdravlja jedva izdržao", dodao je bivši predsjednik HKS-a koji je na čelo Saveza došao 2004. naslijedivši baš Ivana Šukera.

Šuker je nakon toga predložio imena za novi deseteročlani Upravni odbor HKS-a, a jedinu primjedbu na njegovu listu imala je bivša košarkašica i izbornica Lidija Antić koja je zamijetila da među njima nema niti jedne žene.

Šuker je najavio da će se to ispraviti već nakon završatka Europskog prvenstva za kada je najavio izvanredni Sabor HKS-a na kojem će biti promijenjeno više akata i propisa. Novi predsjednik je najavio da su sada dvije najvažnije stvari koje stoje pred HKS-om riješiti "slučaj Bender", kako bi jedan od najdarovitijih mladih košarkaša mogao nastaviti igrati za reprezentaciju ne samo na SP-u na Kreti, već i na EP-u za košarkaše do 18 godina koje će se od 23. srpnja igrati u Grčkoj, te napraviti sve kako bi naša zemlja i Zagreb od 5. do 10. rujna bili dobri domaćini skupine C Europskog prvenstva za košarkaške.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider